Bewonder de zomerbloemen-tentoonstelling

Op 7 tot en met 10 september kun je tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk heel veel mooie bloemen gratis bewonderen.

Nationale Zomerbloemententoontstelling

De tentoonstelling vindt plaats in het tweede weekend van september (7 t/m 10 september). De Oude Kerk wordt betovert met mooie bloemen en planten, waar je gratis een kijkje kunt nemen. Bovendien kun je genieten van doorlopende muzikale uitvoeringen, kunstexposities en een themagerichte expositie van bloemschikamateurs.

Thema zomerbloemententoonstelling 2017

In 2017 is het thema 'Erfgoed' te bewonderen. De term ‘Erfgoed’ staat voor materiele en immateriële zaken, die mensen waarderen, waarmee zij zich willen identificeren en die ze willen bewaren voor de toekomst. Het thema is verder ook gekozen met een knipoog naar 2017 als het jaar van het Nederlandse Design; wellicht zal ook het ‘erf’ in de tentoonstelling een rol spelen.

Themabloem zomerbloemententoonstelling

De gladiool, Gladiolus is de themabloem van 2017. De gladiool is een geslacht van vaste planten uit de lissenfamilie, net als Freesia en Iris. De Latijnse naam Gladiolus betekent ‘zwaardje’ en verwijst naar de zwaardvormige bladeren. Sommige bloemen bereiken wel een lengte van 1,50 meter. 

Keuring van de zomerbloemen

De keuring is bedoeld om de kwaliteit van de tentoongestelde producten te waarborgen en daarmee de competitie tussen de telers te stimuleren. Want elke teler krijgt een cijfer voor zijn of haar ingezonden bloemen en er vindt een plaatsuitreiking plaatst. De gekeurd zomerbloemen worden in de tentoonstelling verwerkt. 

Meer foto's:

Waar kan ik dit doen?