10x Herfstvakantie activiteiten in het Westland

De herfstvakantie staat alweer voor de deur. Dat betekent kaplaarzen aan en op pad! Wij helpen je met leuke (coronaproof) tips voor in de herfst. Lekker dichtbij en verrassend leuk! 
 

10x Herfstvakantie activiteiten in het Westland
 

1. Naar de bioscoop

Ontsnap met je gezin uit de werkelijke wereld en ga lekker naar de film! Er draaien in Westland Theater de Naald ontzettend leuke familiefilms. Voor de kinderen altijd een feestje! Er zijn extra ruime openingstijden in de herfstvakantie en de allernieuwste film Casanova's (met Jim Bakkum en Lieke van Lexmond) draait. Of meer zin in Bigfoot Family, 100% Wolf, Jackie en Oopjen of Tenet? Reserveren moet, en graag online. Bekijk hier het filmprogramma.

2. Fruit plukken in de herfst? 

Ja, zeker! Plukkerij Framblij is tijdens de herfstvakantie extra veel open om lekker zelf te plukken. Je kunt terecht voor het zelf plukken van peren, frambozen, aardbeien, bramen, maar ook groenten, zoals komkommers en paprika’s. Leuk, lekker en leerzaam voor alle leeftijden. En uiteraard kunnen de kinderen spelen in de speeltuin en de diertjes knuffelen. 

Wegens de maatregelen is reserveren verplicht. Dit kan via de website van Plukkerij Framblij

3. Bos-bingo 

In het bos kun je uiteraard een mooie wandeling maken, maar er zijn ook leuke spelletjes die je in het bos kunt doen. Ken jij bos-bingo al? Schrijf thuis zoveel mogelijk woorden op die je in het bos denkt tegen te komen. Denk aan: kastanjes, eikeltjes, mieren, kevers, paddestoel, een hond, etc. Probeer nu zoveel mogelijk van die dieren of planten in het bos te spotten. Wie het meeste gespot heeft wint!

4. Herfsttafel maken

Breng de kleuren en geuren van de herfst naar binnen! Het bos ligt vol met kastanjes, dennenappels, eikels en gekleurde bladeren. Verzamel zoveel mogelijk verschillende items voor een mooie herfsttafel. Je kunt ook aan de slag met het maken van kastanje spinnenwebben of dennenappel dieren. Wees creatief!

5. Halloween-pompoen maken 

De herfst betekent pompoenen in de stalletjes. In het Westland staan er meer dan 100 stalletjes langs de weg. Deze stalletjes staan (bijna) allemaal op de regiokaart van Fietsen voor mijn Eten. 
Maak een ommetje op de fiets langs een van de pompoenverkooppunten om vervolgens thuis Halloween-pompoenen te maken. 

6. Soepfietsroutes in de herfst

De dagen in de herfst worden kouder en je lichaam snakt naar een warme kop soep. Een leuke tip is om zelf ingrediënten voor een soep bij elkaar te fietsen: soepfietsen! De pompoensoeproute past natuurlijk fantastisch bij de herfst. Deze bijna 38 km lange route neemt je mee langs een aantal locaties met de lekkerste eetbare pompoenen. 
Bekijk hier 4 soeproutes voor in de herfst.


 

7. Karten, lasergamen of mini glowgolf

Op een herfstachtige regendag ben je bij bij Van der Ende Racing Inn aan het juiste adres. Hier kun je karten op een van de grootste banen van Europa, lasergamen of in 3D flow in the dark minigolven. Er zijn er altijd leuke acties! Waar wacht je nog op? 


Gefilmd door: Mike Hogeveen

8. Vliegeren en wandelen op het strand

Waai lekker uit op het strand met je mooiste vlieger! Wie houdt de vlieger het langst in de lucht? De kust van het Westland is ruim en je kan er heerlijk terecht voor een wandeling. Kijk hier voor diverse routes langs de kust. 


Foto: Olga Brinkhorst

9. Workshop ‘Maak je eigen vrijheidsbeeld’

In de herfstvakantie organiseert het Westlands Museum drie keer op 20, 21 en 22 oktober een workshop voor kids van 6 t/m 12 jaar. Vanwege ’75 jaar vrijheid’ gaan ze met allerlei materialen aan de slag om een eigen vrijheidsbeeld te maken. Vrijheidsbeperking was er in de oorlog, lang geleden, maar ook nu in de coronatijd hebben we met beperkingen in vrijheid te maken. Als aftrap brengen de kinderen een kort bezoek aan de expositie over de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens gaan ze naar de educatiezolder, waar ze onder begeleiding van beeldend kunstenaar Juliette van de Walle hun eigen creatie gaan maken. Die kunnen de kinderen na afloop meenemen, maar ook mogen ze nog enige tijd in het museum blijven staan zodat de museumbezoekers ze kunnen bewonderen.

Meer informatie vind je hier.

10. Herfstwandeling

De herfstvakantie kan natuurlijk niet voorbij gaan zonder heerlijke wandeling door de natuur. Het Staelduinse bos of het Prinsenbos zijn heerlijke gebieden om te wandelen met kinderen. Het Staelduinse bos is een oud, heuvelachtig loofbos, omringd door graslanden en kassen. Er zijn diverse wandelroutes, bunkers en heel veel paddenstoelen! Het Prinsenbos is een perfect bos voor een korte wandeling met het gezin. De kinderen kunnen hier ook in de natuurspeeltuin terecht om te spelen. 


Foto: Ger Sauer

Veel plezier!

Datum

dinsdag 13 oktober 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!