5x hippe hotspots in het Westland

5x leuke hippe hotspots net buiten de steden Delft, Den Haag of Rotterdam. Jawel, we hebben er een aantal in Westland gespot! 

Wat zijn hotspots?

De term 'hotspot', je kunt er niet om heen. Maar wat zijn hotspots? Officieel is een 'hotspot' een plek waar draadloos internet wordt aangeboden. Bijvoorbeeld in een koffiebar of lunchroom. Tegenwoordig wordt de term vaak gebruikt voor de benaming van een hippe, gave, trendy locatie. Een plek waar ze inspelen op de nieuwste trends en hipste ontwikkelingen. Een echte hot-spot!

De hippe hotspots van het Westland

Er wordt veel gesproken over hotspots in de grote steden. Zijn er dan alleen hotspots in Amsterdam? Nee! Ook Westland heeft leuke hotspots, verborgen tussen kust en kas. Wij hebben er een aantal voor je gevonden. 

 

1. Rumah Conceptstore

In april 2016 opende Rumah Conceptstore de deuren in hartje Naaldwijk. Het is een mini warenhuisje met handmade producten, kleine labels en unieke vintage items. Interieur styliste Sandra is het gezicht achter Rumah Conceptstore: "De rode draad in het verhaal zijn mijn Indische roots, vandaar ook de naam Rumah; huis in het Indonesisch". Ze gaat elke week weer op zoek naar de leukste producten voor haar winkeltje!

Rumah Conceptstore NaaldwijkRumah Conceptstore

In haar conceptstore kun je ook terecht voor heerlijke biologische koffie & thee, homemade taart maar ook lekker suiker, gluten en lactosevrij gebak

Tip: volg Rumah Conceptstore op Instagram

 

2. NON pop up

Eind 2016 opende de Lierse Manon haar eigen koffiebar in de Hoofdstraat in de Lier: NON pop-up. De koffiebar van NON pop-up is (naast de catering) het Hoofdkwartier, oftewel de huiskamer van NON. Al snel daarna werd Hella mede-eigenaar. 

In de keuken van Manon en Hella wordt vol passie gewerkt. Alles is huisgemaakt en wordt veelal met verse streekproducten bereid.

Non pop up lunchen

Mensen komen hier graag voor lekkere koffie, ontbijt, lunch, sapjes & taart! Check deze lekkere cheesecake op basis van alléén natuurlijke suiker en plantaardige producten.

Non pop up koffie met taart

Tip: volg NON pop up op Instagram!

 

3. Strandtent Elements Beach

Strandtent Elements Beach is al wat langer gevestigd op strand Vlugtenburg ('s-Gravenzande), maar daardoor niet minder hip! Bij deze hotspot ben je even op vakantie... in een hippie, bohemian en relaxte sfeer. 

Elements Beach 's-Gravenzande

In de keuken van Elements Beach zijn hun dierlijke producten (vlees, zuivel, ei) allemaal biologisch. Ook de sla wordt, als het even kan, gewoon op de fiets gehaald bij een biologische teler in 's-Gravenzande. Daarnaast is er voor veganisten voldoende keus. Lekker en gezond! 

Elements Beach eten

Ohja, ze hebben ook een grote lieve hond! :))

 

4. Strandtent Jamm Beach 

Jamm Beach is een ontspannen plek voor ontspannen mensen en is gevestigd op het strand van Ter Heijde. Dylan is de drijvende kracht achter deze strandtent en noemt zijn strandtent 'het ware strandgevoel', waar je nog lekker met je voeten in het zand kunt zitten.
Jamm beach ter heijde terras Westland
 
Strandgasten worden hier met een grote glimlach bediend en als het even kan draait Dylan achter zijn draaitafel de heerlijkste deuntjes. 
Jamm beach personeel
 
Qua menukaart is er ook genoeg keus! Laat je verassen door de nieuwe Flammkuchen of proef een echte Jamm Beach burger. 
Jamm beach burger
 

5. Koffie bij de Buren

Manon opende in februari 2019 haar koffiebar in Kwintsheul! Koffie bij de Buren is een heu(l)se koffiebar met een uitgebreide koffiekaart en lekkere zelfgemaakte lekkernijen. 

Koffie bij de buren

Espresso, ristretto, espresso macchiato, cortado, americano, cappuccino, flat white, latte macchiato, cafe latte, ijskoffie, specials... Alle koffies worden met aandacht en passie bereid door de gecertificeerde barista. 

 

Natuurlijk is er meer leuks op www.bezoek-westland.nl/eten&drinken 

Datum

donderdag 8 juni 2017

Angela Enthoven

afbeelding van Angela Enthoven

Angela is een geboren Westlander. Sinds 2015 zet ze zich in om een beter imago van Westland te ontwikkelen.