9 Tips voor een leuke herfstvakantie

Met het aanbreken van de herfstvakantie is het voor ouders altijd weer even puzzelen: hoe gaan we de kinderen vermaken deze week? Wij helpen je met een aantal ideetjes op weg. Lekker dichtbij en verrassend leuk!

Natuurlatelier Westland

Het Natuuratelier organiseert tijdens de herfstvakantie een workshop voor kids. Op donderdagmiddag 24 oktober kunnen de kids aan de slag. Ze maken iets leuks met diverse materialen in herfstsferen. Vanaf 11.00u begint de eerste ronde om 13.30u, de tweede ronde. Kosten zijn € 6,50 per persoon. Na afloop staat er limonade klaar met een lekkernij. Leeftijd ongeveer 4 t/m 12 jaar (svp met begeleiding van een volwassene).

Van tevoren opgeven kan via info@natuuratelierwestland.nl

Theater De Naald

Bioscoop De Naald heeft voor aankomende herfstvakantie meer films dan ooit in het filmprogramma opgenomen. Het ruime aanbod biedt films familiefilms als Whitestar en Kapsalon Romy, maar ook volwassenenfilms als Ad Astra en Wat Is Dan Liefde. De herfstvakantie begint in De Naald al op vrijdag 18 oktober!

Het volledige filmoverzicht is te vinden op www.westlandtheater.nl. Reserveren kan eenvoudig online, telefonisch gedurende de openingstijden via 0174-636900 of aan de balie. Gedurende de herfstvakantie gelden er ruimere openingstijden.

Westland Museum

Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Buitenplaatsen in de Gouden Eeuw’, kunnen kinderen op zaterdag 19 oktober in het Westlands Museum hun eigen droomhuis ontwerpen. Als een echte architect maken ze met professionele materialen en gereedschappen een maquette van hun zelfbedachte buitenplaats. De workshop start om 14.00 uur en duurt twee uur. De workshop is bedoeld voor kinderen van 8 - 12 jaar. Kosten voor deelname: € 7,00. Dat is inclusief toegang tot het museum en een glaasje fris tussendoor. Er geldt een maximum van 12 deelnemers.

Aanmelden kan via de website van het museum: www.westlandsmuseum.nl (kijk bij Agenda). Op zondag 27 oktober wordt deze knutselworkshop óók gegeven!

Beachline Beach

Bij Beachline Beach kun je tijdens de herfstvakantie dagelijks blokarten. Heerlijk scheuren over het strand!

Voor meer informatie kijk je op de site van Beachline Beach: www.beachlinebeach.nl/blokarten-op-het-strand

De Timmerwerf

Op zaterdag 26 oktober is het 'Timmerfeest voor kinderen'. Het museum zorgt voor een stapel ongeregeld hout in de werkplaats en kinderen mogen er van 13.00 tot 16.00 uur mee komen timmeren onder begeleiding. Deze activiteit is gratis!

Kijk voor meer informatie op de website van Museum De Timmerwerf.

De Tuinderij

Bij De Tuinderij kun je tijdens de herfstvakantie terecht met een clubje vrienden of met je familie. In de kas kun je dan eindeloos spelletjes doen, zoals bijvoorbeeld Plank gas door de Kas, Wc Pot Race, Levend 4 op ’n rij of Levend tafelvoetbal. Zo'n leuk uitje heb je nog nooit gehad. Een bezoekje aan De Tuinderij dien je te reserveren. Kijk daarvoor op de site van De Tuinderij: www.detuinderij.nl.

Plukkerij Framblij

Plukkerij Framblij is tijdens de herfstvakantie extra veel open om lekker zelf te plukken. Je kunt terecht voor het zelf plukken van frambozen, aardbeien, druiven en appels. De kas is open op: maandagmorgen 10-12 uur, woensdagmiddag 14-16 uur en zaterdagmorgen 10-12 uur. Ook De Theeschenkerij is open, evenals het speeltuintje en de diertjes kunnen geknuffeld worden! Ook rondje op het paardje is mogelijk.

Kijk voor meer informatie op de website van Plukkerij Framblij: www.plukkerijframblij.nl.

Naaldwijk Winkelrijk

Het winkelcentrum in Naaldwijk organiseert op zaterdag 19 oktober het Culi Kids Event. Tijdens deze middag kunnen alle kleine koks hun culinaire kwaliteiten laten zien. Het wordt een gezellige dag met veel lekkers.

Klik voor meer informatie op deze link.

Kaasmeester Richard

Op zaterdag 19 oktober organiseert Kaasmeester Richard een 'Boerenkaasmarkt' in 's Gravenzande. Is jouw kind gek op kaas, dan is het natuurlijk erg leuk om even bij Richard langs te lopen en te proeven. De markt wordt gehouden aan de Graaf Willem II straat van 10-16 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Datum

vrijdag 18 oktober 2019

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!