Welkom in het verrassende Westland

foto: Bezoek Westland

Welkom op de officiële toeristische website van het Westland.

Het Westland heet je van harte welkom voor een dagje weg of een vakantie in eigen land. Met 8 kilometer rustige stranden, onderdeel van het Nationaal Park Hollandse Duinen, 95 kilometer recreatief vaarwater, een rijk verleden als glastuinbouwgebied en gastvrije horeca, hebben we je veel te bieden. Wees welkom in de ‘Glazen Stad’.

Dit is het Westland

Laat je verrassen tussen de kassen

Het Westland wordt ook wel de Glazen Stad genoemd. Dit vanwege haar vele kassen. Het is zoveel meer! Zoals de leuke pittoreske dorpskernen, de prachtige kust, de historie en fantastische horeca maken het een echt verrassend gebied voor jong en oud.

blokarts van beachline beach rijden over het strand van het Westland op een zonnige dag met in de achtergrond meerdere powerkites

Groepsuitjes

Superleuke groepsuitjes met familie, vrienden of collega's vind je in het Westland: van blokarten op het strand tot solex tours tussen de kassen.

Lees meer

Slapen tussen kust en kassen: vijf pipowagens op het Westlandse strand bij Strandpark Vlugtenburg

Overnachten

Overnachten in een B&B, hotel, vakantiepark of groepsaccommodatie in het Westland. Heerlijk voor een weekje weg of vakantie aan de kust.

Lees meer

Twee jongens en twee meisjes die met de fiets met voorop een houten kratje stoppen bij een glazen druivenkas om druiven te halen tijdens de fietstocht Bakkie Fietsen in het Westland

Familiepret

Niets zo fijn als eropuit voor een leuke dag vol familiepret. Het Westland heeft tal van leuke doe-activiteiten voor het hele gezin.

Lees meer

Tips voor de herfst

De herfst is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan in het Westland. Geniet van een nazomer aan de kust of ontdek de eerste tekenen van de herfst in het Staelduinse Bos. Lees hier alle tips!

Bekijk de activiteiten

Prachtige stranden

Het Westland heeft maar liefst 8 kilometer strand! Echte strandliefhebbers genieten hier van de rust en de ruimte. Kom lekker uitwaaien!

Ontdek onze stranden

Wat staat er op de agenda?

Van workshops tot tentoonstellingen en van evenementen tot wandeltochten. Het Westland biedt uiteenlopende uitjes aan voor het hele gezin.

Ook dit is het Westland

Ontdek wat het Westland te bieden heeft voor een dagje weg of vakantie in eigen land.