Bezoek een bunker tijdens een Open Stelling-dag

In 2022 staat Stichting Stelling 33 stil bij (meer dan) 75 jaar vrijheid met ons project ‘breekbaar landschap‘ en het programma ‘Open Stelling’. Acht zaterdagen zijn stelling 46 en stelling 34 open voor het publiek en verbonden met een pendeldienst over het water. Er wordt gevaren over de voormalige buitenste tankgracht van de Vesting Hoek van Holland met een zogeheten ‘Westlander’. Met dit type boot werden vroeger tuinbouwproducten verscheept van de tuinderijen naar de veiling.

Expositie Breekbaar Landschap

In de bunkers is de expositie ‘breekbaar landschap‘ te zien. Hiermee wordt het verhaal verteld over het Westland dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd doorkliefd met een 11 kilometer lange tankgracht.

Een uniek moment om een kijkje te nemen in een bunker!

Meer informatie

U bezoekt de stellingen zelfstandig, dus zonder gids. Ter ondersteuning krijgt u een folder met uitgebreide informatie. Zo kunt u zelf de verhalen achter het beton en water ontdekken.

Het programma start en eindigt bij Stelling 46 in ‘s-Gravenzande. Deze locatie is goed bereikbaar per fiets of auto. Parkeren kan bij de Waalcampus aan de Dijckerwaal 20. Het programma met beide stellingen start om 10:00 en duurt zo’n 3 uur. Stelling 46 is ook voor los bezoek geopend van 10:00 tot 13:00 uur.

Kaarten zijn te koop via de website van Stichting Stelling 33. Hier leest u ook de belangrijke details.

Koop je ticket hier