We gaan dit jaar 21-22 mei Dwars Door De Kas!

Het is weer zover, het unieke en bijzondere Dwars Door De Kas (#DDDK) evenement zal in 2022 weer plaatsvinden! Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 openen een groot aantal telers de voor- en achterdeur van hun kas voor dit evenement. De inschrijvingen zijn intussen geopend en het belooft wederom een onvergetelijk weekend te worden!

Met de fiets door de kassen

Tijdens deze unieke fietstocht openen vele kwekerijen de deuren van hun mooie bedrijven zodat de deelnemers op een laagdrempelige manier kennis kunnen maken met de bedrijven en de regio. De deelnemers fietsen door kassen met mooie bloemen, planten en groenten en worden daarnaast onderweg verrast door gezonde lekkernijen.

Fietsroutes

Er zullen opnieuw 2 routes uitgestippeld worden: een langere van circa 35km en een kortere van circa 20km. Ook dit jaar zullen er weer 3 startpunten zijn en is de route volledig uitgestippeld. De start- en eindtijden worden vooraf bekend gemaak, maar verder kunnen de deelnemers zelf hun eigen tempo bepalen. Schrijf jezelf (en uw vrienden/familie/kennissen) snel in want vol is vol.

Het gevoel van Dwars Door De Kas (#DDDK)

Stel je voor, je fietst over kleine weggetjes waar je aan de achterkant van een kas, die vol staat met kleurrijke chrysanten, naar binnen fietst en door de voorkant weer naar buiten. Je steekt vervolgens de weg over en fietst bij de overbuurman weer naar binnen, hier staan zoveel verschillende cactussen, niet beseffend dat er zoveel verschillende soorten cactussen zijn stap je van je fiets en vraagt de teler het hemd van zijn lijf. Verbaast over het feit dat cactussen dagelijks water nodig hebben, fiets je weer verder naar de volgende kas. Natuurlijk staat hier weer een verrassing op je te wachten!

Inschrijven

Inschrijven kan  voor € 9,95 per persoon tot en met 31 maart 2022 (daarna € 11,50 per persoon) of op de dag zelf voor € 12,50 per persoon; kinderen tot 12 jaar mogen gratis deelnemen. Gezien het aantal inschrijvingen in voorgaande jaren is het aan te raden om online in te schrijven.

Aanmelden