Bas Verkade en Martineke Hollander exposeren in de Hofboerderij

Bas Verkade uit Maassluis en Martineke Hollander exposeren de maand april in de Wateringse Hofboerderij. Nu verlengd t/m 1 mei 2022!

Bas Verkade is in Rotterdam geboren. Daar heeft hij een onderwijzersopleiding gevolgd en is er ook sinds 1978 in het onderwijs werkzaam. Vanaf 1985 legt hij zich daarnaast toe op het schilderen met olieverf. De voorstellingen die hij maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is surrealistisch. De mensen of gebouwen gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit. Omdat hij gebruik maakt van bestaande gebouwen wordt de toeschouwer na een vluchtige herkenning meegenomen in een verborgen werkelijkheid waarin zand, bomen, water en bergen terugkerende elementen zijn. Men kan hem onder de noemer “Imaginair Realisme“ plaatsen. Zijn werk heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid. Zijn werk is aangekocht door musea en kunstuitleen.

Martineke Hollander komt ook uit het onderwijs en is haar hele leven al creatief bezig, zowel in de muziek als in de beeldende kunst. Ze heeft les gehad in tekenen en beeldhouwen. Daarnaast heeft zij, tijdens de vele vakanties, bij kunstenaars diverse workshops gedaan, waardoor ze gestimuleerd werd om met verschillende materialen aan de gang te gaan. Martineke heeft beelden gemaakt van o.a. steen en brons. Daarnaast maakt zij schilderijen met potlood, aquarelverf, inkt, gouache en gemengde technieken. Ook is zij bezig geweest met het schilderen op zijde. Zij maakt daarbij veel gebruik van stof, bladgoud, draad, inkt en alles wat haar inspiratie geeft. Ook haar verzameling appels blijft altijd een inspiratiebron.

De expositie is vanaf zaterdag 2 april tot en met zondag 1 mei elk weekend tussen 13.30 en 16.30 uur gratis te bezoeken. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen, is goed toegankelijk voor mindervaliden en beschikt over voldoende parkeergelegenheid. De activiteit vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen/Hofboerderij.