Expositie Jeugdcultuur in het Westland

De nieuwe tentoonstelling ‘Jeugdcultuur in het Westland’ is van start gegaan in het Westlands Museum. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland en wethouder Melanie Oderwald-Ruijsbroek van de gemeente Midden-Delfland.

Unieke jeugdcultuur

Deze expositie brengt de unieke jeugdcultuur van het Westland in beeld, die zich onderscheidt door grote, levenslange vriendengroepen die bijeenkomen op plekken die vaak een relatie hebben met de tuinbouwsector, zoals de schuurfeesten, de hokken en de schuiten. Maar ook de sosen uit de jaren ’60 en ’70 komen ruimschoots aan bod.

Interviews, verhalen en interactieve onderdelen zorgen ervoor dat de bezoeker aan de expositie een inkijkje krijgt in de specifiek Westlandse jeugdcultuur. Verschillende generaties kunnen wat van elkaar leren. De verschillen maar ook zeker de overeenkomsten komen aan bod.

Evenementen

Naast de expositie organiseert het Westlands Museum de komende tijd diverse evenementen en activiteiten die de verbinding rondom jeugdcultuur extra kracht bijzetten. De saamhorigheid en participatie staan bij deze tentoonstelling immers centraal.

Geopend

De expositie is dagelijks te bezoeken van 13.00 – 17.00 uur, met uitzondering van de maandagen. Het museum is gevestigd aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk.