De kracht van kunst

Galerie Kunsthalte 6 in Naaldwijk toont vanaf zondag 28 april gezamenlijk werk van Elly van Baalen en Coby van Buuren. De expositie heet PAPIER-US en loopt tot en met 16 juni. De twee kunstenaars reflecteren op ‘ontworteling’ met textiel en papier. Blikvanger is de grote installatie BEING (T)HERE.

Galerie Kunsthalte 6 nodigt je van harte uit om deze expositie te bezoeken. Het werk van de kunstenaars is vanaf 28 april tot en met 16 juni elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur te bewonderen én te koop. Op Eerste Pinksterdag 19 mei is Kunsthalte 6 gesloten, maar op tweede Pinksterdag zijn ze open.

Je bent ook van harte welkom bij de opening op zondag 28 april om 15.00 uur.

Exposant Elly van Baalen
Elly van Baalen (1956) uit Maassluis studeerde af aan de KABK in Den Haag. Ze wil kunst dichterbij mensen brengen. Dit doet ze met interactieve installaties zoals de ‘Schatkamer voor Verwondering’, een interactieve installatie uit 2023 waarbij bezoekers worden uitgenodigd om hun verwondering op een briefje te schrijven en dit in een van de honderden envelopjes van het kunstwerk te stoppen.

Exposant Coby van Buuren
Coby van Buuren (1959), een nicht van Elly, gebruikt ook papier en textiel. Ze werkte bij Royal Delft en Weverij de Ploeg en volgde een kunstopleiding in Amsterdam. Vanaf 2014 maakt ze vooral installatiekunst, waarbij het maakproces en persoonlijke ervaringen een grote rol spelen. Sinds 2023 woont en werkt Coby in Maassluis.

Workshops

Beide kunstenaars geven op zaterdag 18 mei tussen 14 en 15 uur een rondleiding. De toegang is zoals gewoonlijk gratis.

Er worden ook bijzondere workshops verzorgd, deze keer niet in het weekend maar op doordeweekse dagen. Zo kunt u met eigen gedichten over de installatie aan de slag op donderdag 23 mei van 13.30 tot 16.00 uur. Deze workshop ‘Het Eigenwijze Kunstboekje’ kost €55. Op dinsdag 28 mei tussen 13.30 en 16.00 uur kunt u werken met takken in de workshop ‘Roots’. Ook deze workshop kost €55. U kunt u aanmelden via info@kunsthalte6.nl.

Naar Kunsthalte 6