Persoonlijke Ruimte / Publieke Ruimte

De komende weken exposeert Kunsthalte 6 schilderijen van Wateringer Carel Steijn en beelden van Hagenaar Frits van Tol. De titel van de expositie is ‘Persoonlijke Ruimte/Publieke Ruimte’. Hoe verhoudt de mens zich tot zijn omgeving? Carel Steijn kiest vaak een thema voor zijn series schilderijen die iets zeggen over hoe hij de publieke ruimte ervaart. Frits van Tol maakt licht abstracte beelden van mensfiguren, hoe ze zich in hun persoonlijke ruimte bewegen. Op zaterdag 11 maart is de opening van deze tentoonstelling die tot en met 23 april duurt. De opening vindt plaats om 15 uur en iedereen is welkom.

Carel Steijn (1955) is een veelzijdige kunstenaar die schildert, cursussen geeft en kunstprojecten uitvoert. Hij werkte lang als ICT-er en combineerde dat met schilderen. Hij maakt graag series schilderijen met een thema waarmee hij zijn betrokkenheid met de buitenwereld wil tonen. Bijvoorbeeld ‘Oorlog’, ‘Openbare ruimte’ of ‘Westlandse dorpen’. “Ik wil degenen die mijn schilderijen bekijken deelgenoot maken van mijn beleving, om te laten zien hoe de wereld op mij overkomt,” aldus Carel.
Frits van Tol (1951) is van oorsprong interieurarchitect en altijd bezig geweest met vormgeving. Sinds 2016 maakt hij beelden van hout, klei, steen en brons. Hij vindt het interessant om een mensfiguur net zodanig te abstraheren dat er meerdere interpretaties mogelijk zijn. Hij is lid van kunstenaarsvereniging ArtiBrak Voorburg. Onlangs won hij de jaarlijkse ArtiBrak galerieprijs met zijn beeld Danse Jump dat ook in Kunsthalte6 wordt getoond.

Workshop en rondleidingen

Frits van Tol geeft een rondleiding langs zijn beelden op zaterdag 25 maart om half 3 voor belangstellenden. Op 8 april houdt hij de lezing ‘Van was tot brons’ over het proces van het beeldhouwen. Ook hierbij is iedereen welkom in Kunsthalte6.
Op zaterdag 18 maart geeft Carel Steijn een Tekenworkshop voor beginners en gevorderden. Deze duurt van 10 tot 12.30 uur en kost €35 inclusief consumptie. Inschrijven kan via www.cast-art.nl. Carel geeft op 2 april om half 3 een rondleiding langs zijn schilderijen op de expositie, waarbij iedereen welkom is.

Kunsthalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur geopend. De toegang is gratis en de werken zijn te koop.

Meer informatie