Kinderboekenfeest in WestlandTheater De Naald

WestlandTheater De Naald organiseert in samenwerking met Bibliotheek Westland, Dans Creatie, The Read Shop Naaldwijk, Olsthoorn Makelaars en de Boekfiets op zondag 8 oktober het Kinderboekenfeest in WestlandTheater De Naald. Het Kinderboekenfeest wordt georganiseerd rondom de voorstelling ‘Juffrouw van Dale vertelt verhalen’ van Babette van Veen en valt in de Kinderboekenweek. Het wordt een heerlijke zondagmiddag met creatief knutselen, een Meet & Greet met Babette van Veen en prentenboekenschrijversduo Dieter & Ingrid Schubert, dansjes leren en natuurlijk veel boekenplezier in het thema van de Kinderboekenweek: Bij mij thuis.

De foyer van De Naald wordt omgetoverd tot een mini-kinderboekenfestival. Dans Creatie geeft een dansworkshop op het Kinderboekenweeknummer van Kinderen voor Kinderen: Bij mij thuis. Olsthoorn Makelaars verzorgt een maquette van een huisje die de kinderen kunnen inkleuren en in elkaar kunnen zetten. Ook de Boekfiets komt langs om een mooi verhaal voor te lezen. Natuurlijk zijn er leeshoekjes aanwezig zijn en is veel ruimte voor boekenplezier. Juffrouw van Dale, Babette van Veen, geeft om 14:00 uur haar voorstelling in de Foodmarkt Koornneef zaal van De Naald. Het kinderboekenfeest begint om 13:00 uur en duurt tot 16:00 uur.

Over de voorstelling ‘Juffrouw van Dale vertelt verhalen’

Juffrouw Van Dale is een echte voorleesjuf, ze woont in de bibliotheek en soms, heel soms komt ze tevoorschijn om zomaar een verhaaltje voor te lezen. Dit keer gaat ze voorlezen uit het boek ‘Beertje en de apenstreken’. Beertjes papa is dierenarts in een heel groot dierenpark waar alle dieren los mogen lopen. Dieren beleven ook wel eens avonturen, daar weet Beertje alles van want ze mag mee om papa te helpen in het dierenpark!

Meet & Greet met schrijversduo Dieter en Ingrid Schubert

Prentenboekenschrijversduo Dieter en Ingrid Schubert komt tijdens het Kinderboekfeest langs voor een Meet & Greet. Al dertig jaar maken zij samen de inmiddels wereldberoemde prentenboeken met de prachtige aquareltekeningen, zoals Platvoetje, Woeste Willem en Beer en Egel.

Wat is thuis voor jou? Stuur een foto in!

Thuis is voor iedereen anders. Denk aan: je favoriete plekje in huis, je lievelingseten of je huisdier. Laat ons weten wat ‘thuis’ voor jou betekent door een foto op te sturen naar charlottezuijderwijk@westlandtheater.nl en kom op de fotoslinger in de foyer van De Naald te hangen.

Tickets voor de voorstelling, inclusief het Kinderboekenfeest, zijn te koop via de website van WestlandTheater De Naald.

Agenda WestlandTheater De Naald
kinderboekenweek theater de naald westland babette van veen