foto: Rolf van Koppen

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni vindt er weer een Kom in de Kas plaats in het Westland

Op die dagen zetten 7 prachtige bedrijven aan de Middenzwet in Wateringen van 10.00 tot 17.00 uur hun deuren weer wagenwijd open voor het publiek. Zij tonen graag hoe zij met hun teelt omgaan. Met liefde laten zij zien waarom de Nederlandse glastuinbouw tot de wereldtop behoort en één van de belangrijkste economische pijlers is.

Een perfect dagje uit voor het hele gezin

Het Westland is een bijzonder gebied, omdat er een grote diversiteit aan teelten staan. U gaat een bedrijf bezoeken, dat verschillende Vanda’s (orchideeën) kweekt, maar waar ook kamerplanten staan, die nergens in Europa worden geteeld. Er is ook nog een groentebedrijf waar 18 verschillende soorten aubergines worden geteeld. Een bedrijf teelt fruitbomen. Verder een bedrijf, waar je een kamerplant kunt zien, die bijna nergens in Nederland wordt geteeld. Ook gaat u zien hoe Calathea’s (kamerplant) worden gekweekt. Kortom een mooie gelegenheid om met het gezin een dagje uit te gaan om al dat moois te zien met o.a. demonstraties, springkussens voor de jeugd en proeverijen.

Het evenement is op beide dagen bereikbaar met de fiets. Auto’s kunnen geparkeerd worden bij bloemenveiling Royal FloraHolland en vandaar rijden er pendelbussen naar de Middenzwet. De toegang en het busvervoer is gratis.

Meer informatie volgt binnenkort op de landelijke website van Kom in de Kas.