foto: Rolf van Koppen

Op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 vindt er weer een Kom in de Kas plaats in het Westland

Dit jaar vindt de 45e editie van het evenement Kom in de Kas Westland plaats aan de Harteveldlaan in Honselersdijk! Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 1 en zondag 2 april 2023 zetten kwekers in het gehele land de deuren van hun tuinbouwbedrijf open voor bezoekers. Op deze wijze willen zij op een laagdrempelige manier mensen kennis laten maken met de innovatieve tuinbouwsector.

Kom in de Kas Westland

In ons kleine landje wordt op een oppervlakte van wel 16.000 voetbalvelden heel veel verschillende producten onder glas geteeld. Dat gebeurt niet zomaar, daar komt heel wat techniek, innovatie en ondernemerschap bij kijken. De automatisering, robotisering en technologie, het uitgangsmateriaal en de bijbehorende kennis die voor en door de Nederlandse tuinbouwproductiebedrijven zijn ontwikkeld, zijn wereldwijd toonaangevend en een belangrijk exportproduct op zich. In de hele glastuinbouwsector, van productie, toeleveranciers, tot aan veilingen en handel zijn ongeveer 250.000 mensen werkzaam.

Kom in de Kas Westland is het evenement waar tuinders zich aan het grote publiek kunnen presenteren als een innovatieve, duurzame en professionele sector. Een sector die op een verantwoorde wijze onderneemt, van belang is voor de maatschappij, én waar toekomst is voor mensen om in te werken.

Tijdens Kom in de Kas Westland is er van alles te beleven. De komende periode zal er via de website van Kom in de Kas  nieuws worden gedeeld over alles wat er te doen zal zijn tijdens het evenement.

Geschiedenis ‘Kom in de Kas’

Tijdens de Floriade in Rotterdam (1960) waren consumenten enthousiast over een presentatie van de groenteteelt. In de tuinbouw vroeg men zich af of je mensen niet eens in echte kassen moest laten kijken. Halverwege de jaren ’60 werden open dagen georganiseerd bij de opening van nieuwe glastuinbouwgebieden in het Westland. Het succes daarvan leidde in 1972 tot een open dag bij de opening van het tuinbouwgebied Sion (Rijswijk). In 1977 werd voor het eerst de naam ‘Kom in de Kas’ gebruikt.

Website Kom in de Kas