Een bijzondere lezing door Michelle van Dijk, gids, expeditieleider, auteur, spreker,campingeigenaar én tuinder.

Michelle is een Westlandse tuindersdochter en trok al jong richting het Hoge Noorden. Ze reed op haar motor dwars door Scandinavië. Ze woonde en werkte achtereenvolgens in Zweden en lJsland. Het was haar nog niet noordelijk genoeg en in 2001 zette ze voor het eerst voet aan wal op Spitsbergen en werd op slag verliefd op de ruimte en stilte van het poolgebied.

Sinds 2004 is een trekkerstentje op ‘s-werelds noordelijkste camping, bij Longyearbyen, haar thuisbasis. Ze leerde met een geweer om te gaan en brengt ruim drie maanden per jaar door op Spitsbergen om dagtochten, trektochten en expeditiecruises te begeleiden. Tegenwoordig werkt ze vooral op schepen, als gids of expeditieleider.

Ze volgde de cursus ‘Arctic & Antarctic studies’ aan de Rijksuniversiteit Groningen en publiceerde in 2015 een boek over Sjef van Dongen, die deelnam aan de reddingsoperatie nadat het luchtschip van Nobile in 1928 neerstortte. Samen met Rolf Stange schreef ze een Nederlandse reisgids voor Spitsbergen-Svalbard. Deze is in 2020 gepubliceerd.

Toegang € 5,00 per persoon. Leden hebben twee keer per jaar gratis toegang bij een evenement.
Opgeven bij Henk Knol tel. 06-51189572