Lezing Sixtijnse Kapel door Arnold Beugelsdijk

In maart geeft beeldend kunstenaar Arnold Beugelsdijk in de Hofboerderij een interessante lezing over Sixtijnse Kapel. De lezing bestaat uit twee delen: de dinsdagmiddagen 21 en 28 maart, van 13.30 tot 16.00 uur inclusief pauze.

Aan bod komen de geschiedenis van de kapel, de kunstenaars die er aan hebben gewerkt, welke thema’s in de wandkleden en plafondschildering zijn verwerkt maar ook de dilemma’s die er speelden bij de restauratie.

De Sixtijnse Kapel is waarschijnlijk het meest opmerkelijke meesterwerk van de renaissancekunst. De Kapel heeft vele verhalen te vertellen, waarvan de meeste in verband staan met de kunstenaar Michelangelo Buonarroti. Hij beschilderde op 33- jarige leeftijd het plafond en was 61 toen hij begon met Het Laatste Oordeel op de muur boven het altaar. Zijn geniale verteltrant, uitgevoerd in eigenzinnige vormen, is allemaal te zien in deze wereldberoemde kapel in Rome. Door zijn talent, verbeeldingskracht en anatomische kennis wist Michelangelo alle emoties die het lichaam kan uitdrukken, overtuigend weer te geven.

Ook de wandkleden ontworpen door Rafaël en de fresco’s met scènes uit de levens van Mozes en Jezus komen aan bod. U maakt ook kennis met de schitterende fresco’s van beroemde schilders als Botticelli, Perugino en Signorelli.
De lezing wordt ondersteund met veel beeldmateriaal waardoor de kunst in de Sixtijnse Kapel een onvergetelijke indruk zal achterlaten.

Praktische informatie

De lezing kost, inclusief hand-out en koffie of thee slechts € 40,-.
Je kunt zich aanmelden door een mailbericht naar: cursussen@crwateringen.nl.

De cursus gaat door bij 10 deelnemers, maar het aantal plaatsen is beperkt!
De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen en is goed bereikbaar per auto en voor minder validen.

Aanmelden