Midwinterhoornblazers tijdens Midwinterwandeling

Op zondag 17 december a.s. nemen de natuurgidsen van de Vrienden van het Staelduinse Bos u graag mee voor een “Midwinterwandeling”. Zij vertrekken met u om 13.30 uur vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal.
U bent ca. 1½ uur onderweg en de wandeling eindigt tussen de Midwinterhoornblazers. Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie, maar een gift na afloop is altijd zeer welkom. Bij het bezoekerscentrum is glühwein en chocolademelk te koop.

Aanmelden

Graag aanmelden voor de excursie bij: fam. van Drongelen, tel. 0174-631 427 of e-mail: aatendiek@gmail.com

Vanaf 14:00 uur zijn de sonore geluiden van de midwinterhoorns in het bos duidelijk hoorbaar. De veel gevraagde musici blazen op hun handgemaakte hoorns van 14:00 tot ca. 15.30 uur. De diverse blazers staan verdeeld door het bos achter de Koestal en wisselen elkaar af. Dus kom, kijk en geniet mee van dit unieke geluid.

Een beetje geschiedenis

In 1993 lieten de Westlandse Midwinterhoornblazers hier voor het eerst hun bijzondere klanken horen. Slechts één keer in alle jaren werd het blazen afgelast wegens sneeuwval, dus dit jaar is alweer de 22e uitvoering van deze groep in ons bos. Deze traditie uit Twente heeft een vast plekje gekregen in de Westlandse adventstijd. Inmiddels wordt het blazen in het oosten van ons land erkend door het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed. De Westlandse Midwinterhoorngroep repeteert iedere dinsdagavond vanaf begin november rond de klok van 19.30 uur vlakbij de tunnel onder de A20 bij Maasland.

Contactadres: Paul Vermeulen uit Maasland.
Tel. 010-5919116. Email: penhverm@kabelfoon.nl