Bezoek aardwarmtelocaties in het Westland

Tijdens de Open Energiedag op zaterdag 17 september kan je een bezoek brengen aan de twee aardwarmtelocaties in het Westland. 

Aardwarmte

Iedere kuub aardgas die kan worden vervangen door duurzame warmte telt. Warmte uit de aarde biedt duurzame, hernieuwbare warmte en kan het verschil maken. Aardwarmte is geschikt om huizen, gebouwen, kassen en lichte industrie duurzaam te verwarmen. Hoe werkt dit precies? Wat is nodig voor het winnen van aardwarmte? Hoe ziet een aardwarmte-installatie eruit?

Twee aardwarmtelocaties in Naaldwijk en Poeldijk zetten hun deuren open.

Locatie Trias Westland

Tijdens een rondleiding op de aardwarmtelocatie van Trias Westland wordt tussen 10.00 – 14.00 uur getoond hoe aardwarmte meer dan 245 hectare glastuinbouw, de bloemenveiling en 345 woningen in Liermolen in het Westland van duurzame warmte voorziet. Er wordt gewerkt met tijdsloten voor de rondleidingen bij Trias Westland, waarop vooraf ingeschreven dient te worden. Klik op de link onderaan de pagina om je aan te melden.

Adres: Lange Broekweg 70 Naaldwijk

Locatie Aardwarmte Vogelaer

In Poeldijk worden bezoekers van 10.00 – 14.00 uur hartelijk ontvangen op het terrein van aardwarmteproject Vogelaer met zicht op de installatie. Medewerkers en afnemers vertellen over het gehele proces van de winning van aardwarmte aan de hand van informatieborden en foto’s. Uiteraard kun je volop vragen stellen. Na afloop ontvang je een leuk aandenken aan het bezoek.
Vooraf inschrijven voor een bezoek aan Aardwarmte Vogelaer is niet nodig.

Adres: Wateringseweg 76 Poeldijk

Open Energiedag

De Open Energiedag sluit aan op de Week van de Aardwarmte, die op maandag 12 september start.

De Open Energiedag is onderdeel van de campagne ‘Daar krijg je energie van’, een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), Energie Samen, Holland Solar, NWEA, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland.

Tijdens de Open Energiedag kan iedereen een kijkje nemen bij duurzame energieprojecten. Zie voor een overzicht van de ruim 50 projecten die zijn te bezoeken www.openenergiedag.nl.

Info & Aanmelden