Open Monumentendag 2023

Stichting Monumentaal Westland organiseert jaarlijks de Open Monumentendag binnen de gemeente Westland. Bezoek op zaterdag (en enkele op zondag) de meest prachtige monumenten die het Westland kent. Beleef, bekijk en bewonder typische Westlandse parels!

Open Monumentendag wordt georganiseerd 20 enthousiaste vrijwilligers, die elk een deelgebied coördineren. Op de dag zelf – elke 2e zaterdag in september – zijn er ruim 300 mensen actief om meer dan 40 monumenten in het Westland in het zonnetje te zetten. Dit zijn eigenaren, rondleiders, gastvrouwen en heren, sprekers, muzikanten en toneelspelers. Het beloofd weer een leuke dag te worden.

Dit jaar wordt Open Monumentendag op zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 georganiseerd. Het thema is dit jaar ‘Levend Erfgoed’ en gaat over immaterieel erfgoed.

Op de website van Monumentaal Westland vind je in aanloop van september het volledige programma met wat er te zien is op Open Monumentendag Westland 2023.

Programma Westland 2023

Tip

Het Westlands Museum doet dit jaar voor het eerst mee aan Open Monumentendag en is op zaterdag én zondag geopend van 10.00-17.00 uur en is gratis te bezoeken!

Westlands Museum

Activiteiten bij Buijtenplaets de Vlietwoning

Activiteiten programma Buijtenplaets de Vlietwoning

Ook bij Buijtenplaets de Vlietwoning zijn er leuke activiteiten van 10.00 -17.00 uur. Het thema is: “Duurzaam”.  

Zowel op zaterdag als op zondag is het gezellig bij de Buijtenplaets. Rikkie & Lefty Laus zorgen voor muziek. Er is een lego-workshop, De Plankeniers komen en er is een boekenmarkt. Er zijn ook oud-hollandse spelletjes en een luisterverhaal.