Opening LAK-expositie in De Timmerwerf

De Lierse Amateur Kunstenaars (LAK) moesten het twee jaar doen zonder een podium voor hun kunstwerken. Het was een ongekende breuk in een Lierse traditie, die al tientallen jaren deze kunstenaars over het voetlicht brengt in de zomervakantie. Het begon met een expositie in het gemeentehuis van De Lier tijdens de Bradelierweek en later in museum De Timmerwerf.

Tijdens de inname van de kunstwerken werd duidelijk dat de deelnemers de afgelopen twee jaren niet stil hebben gezeten. Het werk van ruim veertig amateur kunstenaars heeft een mooie plek gekregen in de expositieruimte op de voorzolder en bij de entree.

Een mooie mix gecreëerd van schilderijen, fotografie, keramiek, houtwerk en verrassende nieuwe technieken.

Eindelijk weer open!

Deze zomer wordt de schade ingehaald en duurt de expositie langer, namelijk van de opening op 11 juni tot september. Leuke bijkomstigheid is dat de toegang deze periode gratis is door een financiële bijdrage van Stichting Liers Gevoel.

Op veel zaterdagen staan deelnemers aan de expositie in de werkplaats. Zij laten dan meer van hun kunst zien, werken daar ter plekke en kunnen van alles vertellen over de totstandkoming van hun werk. Kortom, er is geen enkele belemmering om regelmatig De Timmerwerf binnen te lopen op de zaterdag.

Bekijk alle activiteiten