Publieksexcursie 'Parachutistenwandeling'

Op zondag 4 augustus 2024 organiseert Staelduinse Bos een unieke publieksexcursie: de “Parachutistenwandeling”. Tijdens deze excursie kunnen deelnemers de korte versie van een film bekijken en een wandeling maken die de oorlogsgeschiedenis van het Staelduinse Bos belicht.

In mei 1940 landden Duitse parachutisten tussen het Staelduinse Bos en de Waterweg. Hun doel was Den Haag te bereiken, en hun tocht voerde hen door het bos en het Westland. Dhr. Silvester Weterings zal de toelichting verzorgen, waarbij hij verhalen uit zijn familie deelt om deze historische gebeurtenissen levendig te houden.

Praktische informatie

  • De excursie begint om 13:00 uur met de filmvertoning in de filmzaal van d’ Oude Koestal, gelegen in het Staelduinse Bos. Aansluitend volgt de wandeling door het bos.
  • De kosten voor deelname bedragen € 3,-, die contant betaald dienen te worden. Deelnemers wordt vriendelijk verzocht om ten minste om 12:30 uur aanwezig te zijn.
  • Aanmelden is verplicht en kan bij Fam. v. Drongelen via telefoonnummer 0174 – 631 427, of per e-mail: aatendiek@gmail.com. Let op: het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen, dus wees er snel bij (VOL=VOL).

Mis deze kans niet om een stukje oorlogsgeschiedenis van het Staelduinse Bos te ontdekken!

Meer informatie