Schittering aan het Water

Vanaf zaterdag 5 juni is ook de Hofboerderij weer open!

De glaswerkplaats Dakota ArtLabs Zuid57 laat met deze expositie hun fascinatie en vele toepassingen van glas zien. Alle exposanten hebben hun eigen stijl en techniek maar ze blijven elkaar uitdagen en stimuleren. Het resultaat is een verrassende en veelzijdige expositie van “Glas”.

De expositie is elk weekend vrij te bezoeken van zaterdag 5 juni tot en met zondag 27 juni. De Hofboerderij is elke zaterdag en zondagmiddag open van 13.30 tot 16.30 uur. Uiteraard met in achtneming van de RIVM richtlijnen.

Exposanten

De exposanten zijn: Petra Cleve; Meggie Janssen; Heidi van de Water; Albert van het Kaar; Jolanda van Atteveld; Astrid van Engelen en Petra van der Hoeven.

Petra Cleve begon met mozaïek, maar werken met glas – bijzonder Glas in Lood – wilde ze altijd al leren. De kleuren en de verandering door het licht blijft haar boeien.

Meggie Janssen is al vanaf 2003 bezig met glas en is nog steeds experimenterend. Ze gebruikt verschillende technieken en glassoorten, altijd met kleur. Van een 2,5 meter groot kamerscherm tot kleine oorstekers.

Heidi van de Water. Glas fascineert haar al 20 jaar, vooral door de nuances van transparantie. De kleuren bepalen het motief van het ontwerp. Haar inspiratiebron is vooral de natuur. Ze gebruikt een breed scala aan technieken.

Petra van der Hoeven werkt met floatglas en brengt daar kleur op. Ze heeft ontdekt dat je met glaspoeder kunt zeefdrukken en zo uniek glas kan maken. Hier toont ze groot en klein ruimtelijk glaswerk met Tiffany.

Albert van het Kaar: “Glas is soms scherp als een mes, maar soms ook rond en aaibaar. En altijd veranderend in het licht.” Hij heeft gewerkt met diverse enthousiaste glasmakers die het oude ambacht een warm hart toedragen. Hij wil dat door zijn werk graag levend houden.

Jolanda van Atteveld. Vaak staat de mens centraal in haar werk. De gezichten worden naar levend model uit klei vervaardigd en voltooid in een glasobject.

Astrid van Engelen. Wat haar al geruime tijd in glas aanspreekt is de transparantie. Ze heeft veel gewerkt met vensterglas, dat ze geverfd, gezandstraald en verbogen heeft. Ze maakt nu vooral  staande objecten.

Bereikbaarheid

De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen, is goed toegankelijk voor mindervaliden en beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Meer informatie

De activiteit vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad.

headerfoto: Jolanda van Atteveld

Hofboerderij Wateringen