Urban Woods in KunstHalte 6

De komende weken zijn intrigerende fotocollages en houten beelden te zien in KunstHalte 6. Kunstfotograaf Marita Beukers maakt gelaagde collages van haar foto’s van stadslandschappen en beeldhouwer Friedie Kloen bewerkt boomstammen en wortels tot vloeiende houten beelden. Samen creëren ze een spanningsveld tussen natuur en stad. Op zaterdag 21 januari opent kunstenaar Hanneke Wessels deze expositie die tot en met 5 maart duurt.

Marita Beukers (1948) uit Schiedam maakt graag foto’s van Rotterdamse architectuur. Ze verwerkt deze foto’s tot een abstracte nieuwe werkelijkheid, een wereld waarin zwaartekracht en logica niet meer gelden. Dit bereikt ze door kleine stukjes foto te rangschikken, als verftoetsen in een schilderij. Marita deed de opleiding Fotografie aan de Academie St. Joost in Breda in haar jeugd. Sinds 1997 werkt ze als professioneel kunstenaar. Ze exposeert samen met Friedie Kloen (1956) uit Maassluis die verslingerd is aan hout sinds haar tijd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Ze geniet van het ambachtelijke proces van hakken, vijlen en schuren en laat zich bij dit ‘beeldhouwen’ inspireren door de vorm, kleur en grilligheid van het hout. Haar beelden zijn zowel figuratief als abstract.

Workshop Vogels maken

Op zondag 29 januari geeft Friedie Kloen om 14.30 uur een rondleiding en vertelt ze over haar werk en over de verschillende houtsoorten. Zondag 5 februari om 14.30 uur geeft fotografe Marita Beukers een rondleiding en vertelt ze over haar werk. Daarbij laat ze ook voorbeelden van haar werkwijze zien.

Actief meedoen kan ook. Op zaterdag 18 februari geeft Friedie Kloen van 14 tot 16 uur een workshop ‘Vogels maken van hout en restmaterialen’. Dit kost €15 per persoon. Je mag ook zelf mooie stukjes hout meenemen om er in te verwerken.

Kunsthalte 6 (Zuideinde 6 in Naaldwijk) is elke zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 uur tot 16.30 uur geopend. De toegang is gratis en de werken zijn te koop.

Meer informatie