Waterpop 2023

Het legendarische Waterpop festival organiseert de 46e editie in het Hofpark in Wateringen. Op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli belooft Waterpop opnieuw een onvergetelijk weekend vol muziek, straattheater en entertainment te worden. Het festival, dat bekend staat als het oudste gratis festival van Nederland, is een traditie geworden die festivalgangers van alle leeftijden aanspreekt en dit jaar wéér twee dagen feest!

Vrijdagavond 21 juli: een avond vol muzikale hoogtepunten

De festivalvreugde barst los op vrijdagavond met een line-up die garant staat voor hoogstaande muziek en vermaak. De avond begint met de betoverende klanken van Lov3less. Zij trappen af met een unieke combinatie van gruizige fuzz-gitaren en elektronische synths, gevolgd door een krachtig optreden van Ruben Hoeke Band. Zij bieden een mix van verschillende muziekstijlen waaronder rock, soul, pop, boogie en rhythm&blues. Ruben Hoeke zelf wordt beschouwd als een van de grootste Nederlandse gitaristen van deze tijd. Het Nederlandse heavy rocktrio Fire Horse zal het publiek wegblazen met hun energieke performance. Power to the Pipo zorgt voor een feestelijke afsluiter van de
vrijdagavond met harde grooves en explosieve solo’s. Lekker rauw, energiek, retefunky en altijd feest.

Bands spelen op vrijdag van 19.00-23.00 uur.

timetable programma Waterpop vrijdagavond 2023

Zaterdag 22 juli: een dag vol verrassingen en entertainment

Op zaterdag opent Waterpop om 12:45 uur met een geweldige kinderband. MeneerTjes SlodDe & Vos belooft niet alleen de kinderen, maar ook de volwassenen te vermaken. Vervolgens betreden diverse bands het podium met een scala aan muziekstijlen en performances.

Line-up zaterdag 22 juli
Inge van Calkar brengt haar veelzijdige en energieke muziek naar Waterpop met een mix van pop, rock, alternative en disco. De achtkoppige band uit Overijssel, Primaat combineert Nederlandstalige raps met funky blazers en jazzy keys. Kuzko, een Rotterdamse synthpop duo, zorgt voor een kleurrijk spektakel met hun eigenzinnige KUZKO sound. Met foute danspasjes en gekke outfits zorgen bandleden Dani en Sam voor een dampende liveshow. Het Belgische powertrio, High Hi neemt het publiek mee op een muzikale reis door de tijd met hun kenmerkende geluid van psychedelische feel en funky ritme. EUT brengt aanstekelijke nineties-rockliedjes die je niet stil kunnen laten staan met hun catchy en fuzzy gitaartjes en vrolijke baslijnen. Marathon zorgt voor een onstuimige show met hun meeslepende postpunkgeluid. Zij werden eerder geroemd op Welcome to the Village, Grauzone en 3voor12. De Ierse band The Scratch brengt een unieke crossover tussen traditionele Ierse muziek en metal. Verwacht energieke akoestische riffs en opzwepende melodieën. Little Hat betovert het publiek met hun rock/blues/groove sound. Zij wonnen eerder zelfs de Dutch Blues Challenge. RHEA en Ramkot bliezen in 2022 Waterpop omver met hun optreden en dat wordt dit jaar stilletjes overgedaan. Hideous, bestaat uit leden van eerdergenoemde bands. Zij brengen loeiharde gitaarmuziek en energieke live shows. Opus Kink uit het Verenigd Koninkrijk zorgt voor een ongebruikelijke mix van punk, jazz, folk en countrymuziek. En Lo Poloko sluit het festival af met hun kleurrijke mix van mariachi balkan brass, latin grooves en rockgitaar riffs. Dat wordt een muzikale explosie!

Bands spelen op zaterdag van 12.45-23.00 uur.

timetable programma Waterpop zaterdagavond 2023

Waterpop is voor het hele gezin

Het Wateringse festival doet er alles aan om een dag vermaak te bieden voor jong en oud. De dag opent traditiegetrouw met een kinderact, en dat is dit jaar MeneerTjes SlodDe & Vos. Naast de geweldige line-up biedt Waterpop ook een scala aan straattheater en activiteiten voor jong en oud. Laat je betoveren door magisch straattheater in het thema ‘Onderwater’ en geniet van interactieve performances. Bezoek de kinderhoek waar Muziekvereniging De Phoenix een muzikale ontdekkingsreis organiseert. Vergeet niet om leuke foto’s te maken in de Photobooth en te genieten van knutselactiviteiten in de pagodatent. Waterpop staat garant voor plezier voor het hele gezin.

Waterpop vindt plaats in het Wateringse Hofpark en biedt festivalgangers een gratis toegankelijk weekend vol muziek, straattheater en entertainment. Mis deze 46e editie niet en kom op vrijdag 21 juli en zaterdag 22 juli naar Waterpop voor een onvergetelijk festivalavontuur. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud.

Meer info