Winterbomenwandeling

Kom naar de “Knoppen excursie” of wel een Winterbomenwandeling.

Het Staelduinse Bos in een winterslaap? In deze tijd van het jaar denken velen dat er niets te zien is in de natuur. Niets is minder waar! De bomen en struiken zijn dan misschien kaal, maar er is volop leven in het Staelduinse bos. U vraagt zich af wat er te zien is in een ‘kaal’ bos ? U zult er versteld van staan als u even verder kijkt en openstaat voor dit stukje natuurbeleving. Hoewel de bomen en struiken in de winter geen bladeren hebben, herbergen de knoppen reeds  de geheimen van  het voorjaar en zijn de diverse bomen aan de knoppen goed te herkennen. Zo zult u zien dat ondanks de winterrust het bos leeft en kan worden beleefd. Wij hopen u op deze wandeling te mogen verwelkomen.

In de knoppen van de bomen zitten de geheimen van het voorjaar!

Wilt u daar meer van weten? Op zondag 6 februari a.s. neemt een natuurgids van “De vrienden van het Staelduinse Bos” u graag mee in een rondwandeling door het bos op zoek naar de knoppen. Onze natuurgids vertrekt met u om 14.00 u vanaf bezoekerscentrum d’ Oude Koestal. U bent ca. 1½ uur onderweg.

Er zijn geen kosten verbonden aan de excursie. Een gift is altijd welkom. Graag aanmelden voor de excursie bij: fam. van Drongelen, tel. 0174-631 427 of e-mail: aatendiek@gmail.com

WESTLANDSE SCHILDERS IN DE KOESTAL

In de ‘Oude Koestal’, het bezoekerscentrum in het Staelduinse Bos zijn nu schilderijen te bewonderen van een tiental Westlandse (hobby) schilders. Op de bovenste verdieping is een expositie samengesteld van ca. 40 schilderijen in diverse stijlen en over allerlei onderwerpen. Als u in december of januari in de weekenden in het Staelduinse Bos komst, is het de moeite waard om een kijkje te nemen in het bezoekerscentrum.

Openingstijden van d’ Oude Koestal (Peppellaan 4, ‘s-Gravenzande tel. 0174-417351):  zaterdag van 13:00 -16.00 uur en zondag van 11.00-16.00 uur

Let op: er mogen maximaal 30 bezoekers tegelijkertijd in ons bezoekerscentrum.

Aanmelden