Belevingscentrum: van zaadje tot tomaatje

Beleef en ontdek het totaalverhaal van zaadje tot tomaatje en van grond tot in de mond. In Tomatoworld leer je het allemaal. Wist je bijvoorbeeld dat er zo’n 80 verschillende tomatenrassen zijn? Laat je verrassen.

Tomatoworld

Tomatoworld is sinds 2008 hét belevingscentrum dat de dynamische en innovatieve wereld van de Nederlandse glastuinbouw zichtbaar maakt aan de hand van de tomaat. Je zult versteld staan hoe de gezonde en smaakvolle producten op een duurzame wijze worden geteeld.

Rondleiding in Tomatoworld

In Tomatoworld ontdek je het verhaal van zaadje tot tomaatje, ruik je de heerlijke tomatengeur, zie je zelf hoe tomatenplanten groeien en voel je het aangename klimaat in de kas. Natuurlijk ga je ook proeven van een selectie van de 80 verschillende tomatenrassen die in te kas groeien. Tachtig ja! Daarom leer je ook welke tomaat je het best voor welk gerecht kunt gebruiken. Op aanvraag is er zelfs een kookworkshop te reserveren. Kortom een bezoek aan Tomatoworld is een multidimensionele beleving.

Een rondleiding in Tomatoworld duurt ongeveer 1,5 uur. Bij een groepsgrootte van minimaal acht personen kost een rondleiding €10,- per persoon. Dit is inclusief koffie/thee en een give-away. Je kunt ook kiezen voor een arrangement, dat is een rondleiding en een lunch. Bekijk de tarieven op de website. 

Waar kan ik dit doen?