Bewonder de zomerbloemen-tentoonstelling

Tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk heel veel mooie bloemen gratis bewonderen. Het evenement vindt plaats in het tweede weekend van september.

Nationale Zomerbloemententoontstelling

De tentoonstelling vindt plaats in het tweede weekend van september (12 t/m 15 september 2019). De Oude Kerk wordt betovert met mooie bloemen en planten, waar je gratis een kijkje kunt nemen. Bovendien kun je genieten van doorlopende muzikale uitvoeringen, kunstexposities en een themagerichte expositie van bloemschikamateurs.

Thema zomerbloemententoonstelling

Fleurige patronen en kleuren, hotpants en minirokken waren uitingen van Flower Power. Het zijn daarom juist zomerbloemen die door hun kleurige uitbundigheid en uitstraling voor een goede uitwerking van het thema kunnen zorgen. 

Themabloem zomerbloemententoonstelling

Om het thema nog meer kracht bij te zetten is als themabloem niet voor één product, maar voor een groep zomerbloemen gekozen, de zogenaamde ‘Zomerkanjers’. Deze zomerbloemen onderscheiden zich door hun uitbundigheid, volume en de daarbij horende kleurige verschijning.

Keuring van de zomerbloemen

De keuring is bedoeld om de kwaliteit van de tentoongestelde producten te waarborgen en daarmee de competitie tussen de telers te stimuleren. Want elke teler krijgt een cijfer voor zijn of haar ingezonden bloemen en er vindt een plaatsuitreiking plaatst. De gekeurd zomerbloemen worden in de tentoonstelling verwerkt. 

Meer foto's: