Bewonder de zomerbloemen-tentoonstelling

Tijdens de Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk heel veel mooie bloemen gratis bewonderen. Het evenement vindt plaats in het tweede weekend van september.

Nationale Zomerbloemententoontstelling

De tentoonstelling vindt plaats in het tweede weekend van september (6 t/m 9 september 2018). De Oude Kerk wordt betovert met mooie bloemen en planten, waar je gratis een kijkje kunt nemen. Bovendien kun je genieten van doorlopende muzikale uitvoeringen, kunstexposities en een themagerichte expositie van bloemschikamateurs.

Thema zomerbloemententoonstelling

Ieder jaar krijgt de tentoonstelling een thema mee. Het thema van 2019 is ‘Nazomeren’. Op de drempel van de herfst wordt er genoten van de nazomer. Allerlei zomerse zaken centraal zoals het weer, een stralende zon, de uitbundigheid van de natuur, het buitenleven en alles wat daarbij hoort. Om het thema nog kracht bij te zetten is er dit jaar voor twee themabloemen gekozen: Lisianthus en Bouvardia.

zomerbloemententoontstelling

Keuring van de zomerbloemen

De keuring is bedoeld om de kwaliteit van de tentoongestelde producten te waarborgen en daarmee de competitie tussen de telers te stimuleren. Want elke teler krijgt een cijfer voor zijn of haar ingezonden bloemen en er vindt een plaatsuitreiking plaatst. De gekeurd zomerbloemen worden in de tentoonstelling verwerkt. 

Meer foto's: