Bezoek aan kassen in Westland

Bezoek aan kassen in Westland

De ultieme manier om Westland te leren kennen is door een bezoek te brengen aan een kas. Hieronder leest u meer op welke manier u een kas kunt bezoeken.

Westland Horti Tours

Het is een ware beleving om met een enthousiaste en deskundige gids één of meerdere kassen te bezoeken.

In overleg met Westland Horti Tours spreekt u af waar uw voorkeur naar uitgaat; bloemen, groenten of potplanten. Zij maken voor uw groep een voorstel op maat. De passie van de Westlanders spat er vanaf tijdens deze tour; zowel van de tuinder als van de gids.

Meer informatie over de tours van Westland Horti Tours leest u hier.

Bakkie Fietsen

Tijdens deze tocht fietst u met uw groep langs 4 á 5 kassen en komt u thuis met een 'Bakkie Westland'. Het kratje voorop uw fiets is gevuld met een tros tomaten, een paprika of aubergine, een bos radijzen en een prachtige orchidee (of een van de andere producten die in Westland geteeld worden). Deze tocht langs Westlandse kassen is leuk en leerzaam. U leert waar uw voeding vandaan komt en waarom Westlanders zo trots zijn op hun gebied. Vanaf 10 personen kunt u deze tour boeken.

Voor meer informatie over Bakkie Fietsen klikt u hier.

Fietsen voor m'n eten

Naast een fietsbeweging is dit ook een platform voor gezond eten. Marja van der Ende komt als 'voorfietser' van deze beweging niet in de gewone supermarkt voor haar dagelijkse eten. Zij haalt haar voeding zoveel mogelijk bij stalletjes langs de weg in Westland. Marja organiseert met enige regelmaat fietstochten waarmee u met haar mee kunt fietsen en bijvoorbeeld de ingredienten bij elkaar fietst voor een courgettesoep- of tomatensoep. U kunt deze routes ook zelf fietsen. U vindt de routes in de app Route.nl.

Meer informatie over Fietsen voor m'n eten vindt u hier.

Tomatoworld

Dit belevingscentrum neemt in een fascinerende wereld; van zaadje tot tomaatje! Alles draait hier om ruiken, voelen en proeven. Ook leert u hier meer over de rol die Westland speelt in het oplossen van voedselproblematiek op wereldniveau. Ook u zult trots de deur uitgaan als u weet welke rol Nederland en in het bijzonder Westland vervult. Vanaf 8 personen kunt u hier een tour boeken.

Wilt u meer informatie over Tomatoworld, klik dan hier.

Framblij

Nee, ze zijn hier niet fram-boos, ze zijn hier fram-blij! Dit familiebedrijf kweekt frambozen en ander zacht fruit dat je zelf kunt plukken in een kas. Je gaat hier dan ook 'fram-blij' de deur uit. Een bezoek aan deze kas is een superleuk uitje met kinderen. U hoeft hier niet te reserveren. Kijk wel even op de website of Facebook-pagina wanneer ze open zijn.

Voor meer informatie over Framblij, klik je hier.

Druiven

Westland is groot geworden met de teelt van tafeldruiven. Deze smaken heel wat bijzonderder dan de druiven die u in de supermarkt koopt. Op 2 locaties in Westland kunt u kennis maken met de druiventeelt: bij Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck (alleen met groep op afspraak) en Druivenkwekerij Nieuw Tuinzigt (bel/mail voor een afspraak).

Op zoek naar nog meer mogelijkheden? Kijk dan op de homepage van onze website onder 'In de Kas'. Hier vindt u alle activiteiten die in Westland terug te vinden zijn in een kas.