Bezoek een historische druivenkwekerij

Benieuwd naar het tuinpad van een echte tuinder, bezoek dan Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul.

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van Rijksmonument. Op deze druivenkwekerij is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. De kwekerij bestaat uit acht originele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905, een watertoren uit 1910, een lange fruitmuur uit 1815, een korte fruitmuur uit 1849 met daartegen een muurkas uit omstreeks 1890, twee ketelhuisjes met verwarmingsketels en schoorstenen, een boomgaard en twee moerbeibomen van meer dan 300 jaar oud. Samen met de oude tuinderswoning annex schuur uit 1729 is het bedrijf uniek in het Westland en van grote historische waarde.

Sonnehoeck is een levend monument, waar historie en cultuur samenkomen

Druivenkwekerij

De druiven worden op traditionele wijze geteeld en zijn van half juli tot half oktober te koop voor de bezoekers en ‘s zaterdags van 11.00 tot 15.00 voor passanten. Wil je dus de sfeer van vroeger (en druiven) proeven, dan moet je op Sonnehoeck vertoeven.

Bezoek

Een bezoek aan deze prachtige kwekerij kost slechts €4,50- p.p (voor groepen van minimaal 10 personen), bij minder dan 10 personen betaalt u € 45.- per groep. De entree is inclusief rondleiding en indien voorradig een 'tissie' druiven. Het entreegeld wordt aan restauratie besteed. Bovendien is het gratis voor rolstoelbegeleiders.