Bezoek eens een kas in het Westland

Bezoek eens een kas in het Westland

Bij je bezoek aan het Westland mag een tour door een kas beslist niet ontbreken. Wij vertellen je hieronder op welke manier je een kas kunt bezoeken met je gezin.

Westland Horti Tours

Het is een ware beleving om met een enthousiaste en deskundige gids een kas te bezoeken. Westland Horti Tours organiseert op werkdagen tussen 10 en 11.30u een bezoek aan een kas vol chrysanten. Je krijgt hier een uniek kijkje achter de schermen.

Deze rondleiding die je vooraf te reserveren. Tours gaan door vanaf 10 deelnemers. Via deze link lees je alles over deze tour.

Tomatoworld

Dit belevingscentrum neemt je mee in een fascinerende wereld; van zaadje tot tomaatje! Alles draait hier om ruiken, voelen en proeven. Je leert hier meer over de rol die Westland speelt in het oplossen van voedselproblematiek op wereldniveau. We weten zeker dat je trots de deur uitgaat als je weet welke rol Nederland en in het bijzonder Westland vervult. Rondleidingen met een ervaren gids worden gehouden op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00u tot 15.30u.

Deze rondleiding dien je vooraf te reserveren. Tours gaan door vanaf 5 deelnemers. Klik voor meer informatie over een rondleiding bij Tomatoworld op deze link.

Framblij

Nee, ze zijn hier niet fram-boos, ze zijn hier fram-blij! Dit familiebedrijf kweekt frambozen en ander zacht fruit dat je zelf kunt plukken in een kas. Je gaat hier dan ook 'fram-blij' de deur uit. Een bezoek aan deze kas is een superleuk uitje met kinderen. Gedurende de zomerperiode is de kas (m.u.v. dinsdag en zondag) te bezoeken tussen 10.00 en 12.00u.

Let op: ook dit bezoek dien je van tevoren te reserveren! Voor meer informatie over Framblij, klik je hier.

Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck

Sonnehoeck is de enige kwekerij in Nederland met de status van Rijksmonument. Op deze druivenkwekerij is vrijwel de gehele geschiedenis van de Westlandse druiventeelt vertegenwoordigd. De Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck is alleen op afspraak te bezoeken van maandag t/m zaterdag. Je kunt er nu een interessante rondleiding boeken voor min. 10 personen voor € 4,50 per persoon. Mocht je met minder personen een rondleiding willen boeken, dan betaal je het minimum bedrag van € 45,00. Tevens bieden wij de mogelijkheid om eventueel op de zaterdagen in juli, augustus en september om 14.00 uur aan te sluiten bij andere individuelen, indien er zich minimaal 6 personen aangemeld hebben. Je betaalt dan ook € 4,50 p.p. Hiervoor moet je wel uiterlijk 1 dag van te voren aanmelden.

Dit kun je doen bij Jan van Geest: Tel. 06 53318121. Of bij Gerrit de Bruijn: Tel. 06 55373046

Op zoek naar nog meer mogelijkheden? Kijk dan op de homepage van onze website onder 'In de Kas'. Hier vind je alle activiteiten die in Westland terug te vinden zijn in een kas.
Vanwege COVID19 kan het zijn dat niet alles mogelijk is. Neem daarom voorafgaand aan een bezoek altijd even contact op met de locatie die je wenst te bezoeken.