Bezoek musea in het Westland

Deze zomer kan je deze drie Westlandse musea veilig bezoeken: het Westlands Museum, Museum de Timmerwerf en het Westlands Schaatsmuseum ontvangen je graag.

Veilig bezoek

Bij het Westlands Museum en bij Museum de Timmerwerf kan je vooraf je tickets reserveren, maar je kan ook spontaan en zonder reservering naar binnen. Bij binnenkomst worden je gegevens genoteerd, betaal je de entree en kan je direct daarna het museum in. Aarzel niet om dit te doen en bij twijfel, kan je natuurlijk altijd van tevoren bellen. Het Westlands Schaatsmuseum is voor publiek gesloten tot 1 september 2020. Maar, het is wel mogelijk om met groepen te reserveren. Bovendien heeft elk museum duidelijke zichtbare maatregelen getroffen en kan je hier onbezorgd de exposities bewonderen.

Het Westlands Museum

Bij het Westlands Museum beleef je een gezellig dagje uit en leer je alles over de Westlandse geschiedenis. Zo kom je alles te weten over het ontstaan van het Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland. Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentewinkel van het museum te koop.

In het Westlands Museum is op dit moment een grote tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog in het Westland.

Middel Broekweg 154
2675 KL Honselersdijk
Tel: 0174-621084
info@westlandsmuseum.nl
www.westlandsmuseum.nl 

Museum de Timmerwerf

Museum de Timmerwerf is sinds 27 juni weer geopend. De expositie ‘Oranje Comité al 100 jaar voor heel De Lier’ is te bezichtigen. Het is een sprankelende expositie met veel foto’s, filmbeelden en objecten over het 100-jarig bestaan van het Oranje Comité. Een feest van herkenning. Naast wisselende exposities is het museum een historische beleving. De Timmerwerf is een prachtig historisch pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Delen ervan gaan zelfs terug tot het eerste kwart van de vijftiende eeuw, toen hier het ’Leien Huis’ stond. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum! De werkplaats is zoveel mogelijk intact gelaten, waardoor het voor de bezoeker lijkt of de timmerman even weg is. Bovendien kun je een kijkje nemen in de achterliggende woning met de huiskamer met bedsteden, de kelder, de nostalgische keuken en de bijkeuken. 

Hoofdstraat 63

2678 ZK De Lier
Tel: 0174-456 453

info@detimmerwerf.nl
www.detimmerwerf.nl


Westlands Schaatsmuseum

In het Westlands Schaatsmuseum leer je alles over de historie van het schaatsen. Wist je dat dit museum is ontstaan uit een verzameling van Jan Verbeek? Hij is de oprichter van het museum, een echte Westlander en heeft alles verzameld wat met schaatsen te maken heeft. Dus alles wat te maken heeft met ijspret, sleeën en andere winterse objecten. Deze hobby is volledig uit de hand gelopen en zo werd zijn verzameling een waar museum. Je kijkt er je ogen uit en het is voor jong en oud een aanrader. 

Het Westlands Schaatsmuseum
Lierweg 53
2678 CT De Lier
info@westlands-schaatsmuseum.nl
www.westlands-schaatsmuseum.nl 

Datum

dinsdag 30 juni 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!