4 x creatieve initiatieven vanwege het Coronavirus 


Veel bedrijven worden hard getroffen door het Coronavirus. Het is een onzekere, spannende en droevige tijd voor velen. Maar graag delen wij nu 4 mooie initiatieven van hardwerkende ondernemers én inwoners van het Westland. Initiatieven die ontstaan zijn uit noodzaak maar ook voor de liefde voor de regio. 

Een crisis vraagt om creativiteit

Het is zichtbaar en voelbaar dat de bewoners van het Westland elkaar steunen. Ze schieten elkaar sinds deze week massaal te hulp. De laatste paar dagen zijn er veel nieuwe ideeën geboren die ondernemers, ouderen of zelfs ouders hulp bieden. Hartverwarmend om te zien dat in tijden van nood mensen in staat zijn om anderen met elkaar te verbinden en te ondersteunen door creatief te denken. Omdenken, zoals het ook wel genoemd wordt. Want in het leven draait het 10% om wat er met je gebeurt en 90% om hoe jij daarop reageert. En die 90% zijn allerlei acties die deze week zijn ontstaan. Hieronder 4 initiatieven in het Westland die ten tijden van Corona zijn ontstaan of juist nu zo hard nodig zijn. Wij benoemen er een aantal, wellicht wordt dit lijstje aankomende week aangevuld! 

Fietsen voor mijn bloemen

Een idee van Marja van der Ende. Wellicht ken je haar van Fietsen voor mijn eten. Ze startte dit idee in 2017 en daarop volgde Fietsen voor mijn bloemen. Nu de sierteeltsector hard wordt getroffen, worden ongekend veel bloemen en planten weggegooid. Zonde en daarbij is het pure kapitaalvernietiging. Juist nu is fietsen voor mijn bloemen ontzettend veel waard. Marja heeft daarom besloten verder te gaan dan een Facebookpagina en zette deze week de website live om de vindbaarheid te vergroten. Op de Google Maps kaart worden alle stalletjes langs de weg getoond die mooie bloemen en/of planten verkopen. De kaart wordt up to date gehouden, maar het kan onverhoopt zo zijn dat het stalletje er niet staat. Dan kan je prima een stukje doorfietsen naar het volgende stalletje ;) Mocht je de deur uit kunnen, koop die bos(sen) bloemen!


Je kunt fietsen voor bloemen vinden via de website of Facebook

UPDATE: Er werd goed gehoor gegeven aan de oproep om de sierteeltsector te steunen. Maar helaas heeft de hoeveelheid bezoekers ervoor gezorgd dat er ongewenste en onveilige situaties bij de bloemenkramen ontstonden. Uit voorzorg is de website van Fietsen voor mijn bloemen aangepast en is het tijdelijk niet mogelijk om de adressen op te zoeken. De Facebookgroep heeft ook een tijdelijke ‘lockdown’. Mocht je wel met alle goede bedoelingen je bloemen willen kopen, doe dit alsjeblieft volgens de regels van het RIVM en waardeer de teler voor zijn product.#staysafe

Coronahulp Westland

Wat begon met een initiatief op Facebook op 15 maart jl. is nu een website. Daniëlle Looije en Justin Berends uit Monster hebben snel een platform opgezet om zowel hulp als aanbod met betrekking tot ‘coronahulp’ bij elkaar te brengen.

De oproep is simpel, maar de reacties hartverwarmend. De oproep is aan alle mensen die hulp kunnen gebruiken of aan mensen die juist kunnen helpen. Al snel stroomden de oproepen binnen en de teller staat inmiddels op ruim 700 hulp aanbiedingen. Het gaat met name om boodschappen doen, hond uitlaten of gewoon een praatje maken.
Op de website laten ze nogmaals zien dat het heel belangrijk is om de maatregelen te volgen van het RIVM. 

Wil je ook een oproep plaatsen of kan je extra hulp gebruiken? Meld je aan via www.coronahulpwestland.nl
Koken met Cress

Koppert Cress wil samen gaan koken met chefs die mogelijk thuis zijn nu restaurants gesloten zijn. Want, zoals hij laat weten: weggooien is zonde!

De cressen, vers gekiemde plantjes van 100% natuurlijke, aromatische planten, kunnen vernietigd worden vanwege de sluiting van restaurants. Dit is uiteraard zonde en de kweker wil het liefst dat er nog iets lekkers van gemaakt wordt. Daarom zijn alle chefs daar welkom om van de cressen mooie producten te maken, zoals pesto’s, sauzen of oliën. Het doel hiervan is dat chefs een mooie tijdsbesteding hebben, creatief kunnen zijn met een prachtig product en dat de crossen niet weggegooid worden. 

Naast dit initiatief is er sinds deze week een drive-in mogelijk gemaakt. Je kunt de microgroenten ophalen en contactloos betalen via een QR-code. 

Voor meer informatie hierover verwijzen we je door naar hun Facebookpagina.  

Studentenhulp westland

Tot slot een initiatief van Westlandse studenten: een gratis oppas- en boodschappenservice. De dames bieden aan om op kinderen te passen, de hond uit te laten of boodschappen te doen. Dit allemaal geheel belangeloos. De studenten zitten zelf ook thuis vanwege de sluiting van hun HBO-school of universiteit en willen maar wat graag betekenen voor anderen in deze tijd. Zo ontstond Studentenhulp Westland en kwamen de aanvragen al snel binnen. Ze houden zich strikt aan de regels, want de studenten die bij kinderen oppassen, helpen geen ouderen of andersom.

Je kunt de dames bereiken via: studentenhulpwestland@hotmail.com

 

 

Datum

dinsdag 17 maart 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!