6 x courgettestalletjes voor een verse courgettesoep

In de courgettesoeproute op route.nl staan 6 stalletjes vermeld waar je mogelijk courgettes kunt kopen. Omdat de oogstseizoenen per stalletje verschillen, heb je zo 6 keer kans om te slagen. 

6 x courgettestalletjes voor een verse courgettesoep

Dit zijn 6 courgettestalletjes langs de route! Volg de route precies en je komt op de leukste en mooiste plekjes van het Westland.

1. CourgetteFleur Waellandweg

Na jouw eerste fietskilometers vanuit Kwintsheul langs de rand van Honselersdijk en door Poeldijk heen, waar je vers knapperig brood bij Bakkerij Van Malkenhorst koopt, fiets je naar de Waellandweg 22 in Monster. CourgetteFleur heeft gele courgettes en is het eerste courgettestalletje in de route. Ze werken met twee oogstseizoenen:

  • Van eind januari tot half juni
  • Van half augustus tot eind november

Ook kun je er eetbare courgettebloemen kopen waar je ook heerlijke recepten mee kunt maken. De bloemen moet je een dag van tevoren even bestellen en de recepten zijn te vinden in de fotogalerij op hun Facebookpagina.

2. CourgetteFleur Vlotwateringpad

Via de Madeweg ben je nog even langs de Westlandse Kaskers gefietst om te kijken of ze nog kersen hebben. Als je verder gefietst bent langs de molen van Monster, door de duinen van Monster en Ter Heijde sla je het Vlotwateringpad op langs het voormalige Themapark De Westlandse Druif. Even verderop langs het fietspad vind je een bijzonder uitziend en fotowaardig courgettestalletje. Hier zijn vaak groene en gele courgettes te vinden. Geniet ook even van het uitzicht op groen, water en kassen en de vele diersoorten die in dit nieuw aangelegde recreatiegebied De Poelzone verscholen te vinden zijn.

[Themapark De Westlandse Druif is per 1 januari 2020 permanent gesloten. U kunt hier niet langer op bezoek].

3. Courgettestalletje Laan van de Heilige Lambertus 57, ’s-Gravenzande

Na je bezoek aan Kaasmeester Richard voor echte Griekse olijfolie en roomkaas en een lekkere stop met koffie of thee bij Eetcafé De Witte (en een heerlijk ijsje van hun ijssalon Il Bianco) in het centrum van ’s-Gravenzande, fiets je naar de parallelweg onderaan de Maasdijk. Eerst nog even aardbeien kopen bij de Westlandse Aardbei natuurlijk en dan door naar de Laan van de Heilige Lambertus.

Op nummer 57 staat een houten stalletje waar je ook courgettes kunt kopen. Er wordt hier geteeld voor een grote supermarktketen, maar daar doen wij natuurlijk geen boodschappen vandaag.

4. Boeregoed Buurtkas en Farmshop

Ben je nog niet geslaagd voor je courgettes omdat de kwekerijen die je langs gefietst bent, geen oogst hebben of al leeggekocht zijn? Dan kun je vast in de Farmshop van Boeregoed courgettes uit de streek of uit hun eigen buurtkas vinden. De Boeregoed Farmshop bevindt zich aan de Baakwoning 15b in Naaldwijk. 

Neem eens een kijkje in deze bijzondere kas, waar jouw courgettes door gepensioneerde tuinders en vrijwilligers met een afstand tot de arbeidsmarkt worden geteeld.

5. Biefit Gezondheidswinkel

Na je bezoekje aan Boeregoed volg je de route naar deze minisupermarkt voor biologische voeding. Als je nog geen courgettes hebt kunnen vinden, kun je naast de smaakversterker-vrije bouillonblokjes, knoflook en melk die je hier meeneemt, hier biologisch geteelde courgettes kopen. Kijk ook eens met grote ogen naar het overige assortiment aan biologische en biodynamisch geteelde assortiment dat zij hier hebben, als ook de speciale voeding voor mensen met allergieën en speciale (di)eetpatronen.

6. Westlands Museum

Na de Biefit ben je nog even door het centrum van Naaldwijk gefietst om pesto en smeerseltjes voor op je brood te kopen bij Kaashuis Tromp en zalmsnippers bij Vis & Traiteur Jeroen Vijverberg. Hierna fiets je via de Lange Broekweg nog even langs het leuke stalletje voor paprika, als je een pittige soep wilt.

Zowel als eerste mogelijke stop, als op de terugweg naar Kwintsheul, fiets je langs het Westlands Museum. Hier werken vrijwilligers in de eigen moestuin waar de courgette op de oorspronkelijke manier buiten in de volle grond groeit. Het oogstseizoen en de hoeveelheid is daardoor beperkt, maar áls je bij hen een courgette in het kleine winkeltje bij de entree weet te bemachtigen, dan is het een echt lekker grote courgette voor weinig geld. Een knoepert zou ik uit ervaring en op z’n Westlands zeggen…

Als eindbestemming kun je nog heerlijk iets nuttigen bij Café De Jachthaven. Daarna is het tijd om thuis je boodschappentas uit te pakken!

Datum

dinsdag 12 juni 2018

Marja van der Ende

afbeelding van Marja van der Ende

Marja van der Ende is de oprichtster van Fietsen voor m'n Eten. Ze bezoekt elke week de stalletjes langs de weg in Westland.