7 gave uitjes op wielen in het Westland

Zin in wat avontuur deze zomervakantie? Dat kan zeven keer anders, op wielen! In het Westland kan je op de fiets, met een Eend of blokart jezelf uitdagen, plezier hebben met het gezin en het Westland ontdekken. Wij hebben alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

7 x rollend door het Westland 


1. In een Eend door het Westland

We trappen af met een nieuw en uniek familiearrangement van Eenden Tours Westland

 Je kan een dagdeel op pad in een gave Eend! Onderweg krijgen de kinderen een bingokaart mee om alle bezienswaardigheden onderweg op af te strepen. Halverwege wordt er een stop gemaakt. Hier wordt je ontvangen met een drankje naar keuze, waarna de activiteit zal volgen. In overleg wordt er een keuze gemaakt uit drie spellen: Boerengolf, Boerenbal of het Maïsdoolhof. Na een uur is het spel gespeeld en zal de toer vervolgen. De bingokaart kan er weer bij gepakt worden en wanneer een bingokaart volledig is ingevuld, volgt er een smakelijke traktatie.

Een fantastisch uitje, meer informatie vind je hier.

 

2. Karten doe jij bij Van Der Ende Racing Inn

Van Der Ende Racing Inn is klaar voor deze zomervakantie en is volledig ingericht op de Coronamaatregelen van 1,5 meter. Maar er zijn nog meer meters te maken. Want als je 12 jaar bent of langer dan 1,5 meter, mag je al op deze grootste baan van Europa karten! De kartbaan is maar liefst 1,2 kilometer lang, met bruggen, verhogingen en meer dan 25 bochten. Met een minimale breedte van 5 meter zijn er bovendien voldoende inhaalmogelijkheden. Dit alles maakt het circuit tot een van de leukste en snelste kartbanen in Nederland.

Ze bieden nog meer mooie attracties aan voor het hele gezin, zoals het nieuwe 3D glow in the dark minigolf, lasergamen in de verlaten haven van Poeldijk of proberen te ontsnappen uit een van onze escaperooms...

Kijk hier voor de arrangementen.

3. Fietsend door het Westland

Het Westland ontdek je goed wanneer je op de fiets zit. Als het weer mee zit, kan je er de hele dag op uit. Dit is een leuke fietsroute voor de hele familie met extra veel tussenstops voor zomerse doe-activiteiten. De kinderroute is 26 kilometer en heeft extra veel tussenstops langs zomerse activiteiten. Ga bij Plukkerij Framblij langs (wel van te voren reserveren!) en stop bij een recreatiegebied om dit lekker op te eten. Of neem een kijkje in een oude timmerwerkplaats in Museum de Timmerwerf en timmer je eigen creatie. Halverwege kun je eventueel nog een uurtje kanoën om de beentjes te strekken. Kortom: genoeg te beleven en te doen!

Fietsen huren kan onder andere bij: Paviljoen de Zweth & Enjoy Bicycle Tours

4. Beachline

BeachLine Beach & Events is een evenementenlocatie en strandpaviljoen in één. Je kan hier leren blokarten, oftewel strandzeilen. Met het blokarten zit je in een karretje bestaande uit 1 voorwiel en 2 achterwielen, een zeil en een stuur. Een blokart bestuur je met één hand en met je andere hand bedien je de schoot, het touw dat met het zeil is verbonden. Het uitgestrekte, brede strand van ’s-Gravenzande is ideaal om te blokarten en deze ultieme strandbeleving te ervaren. Voor families bieden wij speciaal onze weekenddeal op zaterdag en zondag voor € 22,50 waarbij een kart wordt gedeeld en doorgewisselt met twee personen. Een blokartarrangement is ook leuk te combineren met bijvoorbeeld powerkiten. Dit uiteraard allemaal onder begeleiding van professionele instructeurs.

Bekijk deze video voor een impressie!

5. Dreams skateschool

Dreams Skateschool geeft wekelijks skateboardles en longboardles voor beginners en gevorderden. Jonge enthousiaste professionals leren jou tijdens een privéles hoe je kan skaten of longboarden. De lessen kunnen op afspraak gepland worden. Ga jij een nieuwe uitdaging aan of wil je meer leren? Meld je dan aan! Privéles skateboarden en longboarden kan je reserveren van dinsdag t/m zondag op basis van beschikbaarheid.

Klik hier voor meer informatie. 

skateschool longboarden priveles

6. Nieuw! Wingboarden bij Wato events

Wingboarden? Dat is windsurfen op het strand! Dat doe je op een skateboard met grote wielen en een inflatable windsurfzeil. Deze combinatie zorgt ervoor dat je voortgedreven door de wind over het strand kan scheuren in je eigen tempo. Het enige wat nodig is, is een beetje wind en een verhard stuk strand. De activiteit is geschikt voor jong en oud. Met een goede uitleg van de ervaren instructeurs kan je binnen no-time de eerste meters maken over het strand. 

Kijk op de website van Wato events voor deze en andere leuke strandactiviteiten op het Westlandse strand.

Wingboarden_duo1

7. De Tuinderij outdoor activiteiten

Tot slot, het zevende uitje op wielen is van de Tuinderij. De recreatieve feestlocatie die hilarische activiteiten aanbiedt zowel indoor als outdoor. Ook hier hebben ze maatregelen toegepast en is er gelukkig nog steeds veel mogelijk. Ga bijvoorbeeld in een Kever, op een E-Kickbike of op een Solex door het Westland. Voor elk vervoersmiddel op wielen zijn er diverse arrangementen. Voor gezinnen is het rijden in een Kever hartstikke leuk. Je kunt tijdens de VW Kever Rally ook strijden tegen andere gezinnen/vrienden. Of ga met het gezin of een clubje vrienden een leuke tocht maken op een E-kickbike of SolexPlezier gegarandeerd want je ziet meer van het Westland en je bent heerlijk in de buitenlucht. 

 

Zo ziet een bezoek aan het Westland eruit deze zomer

Hou je tijdens een bezoek aan het Westland aan de RIVM-maatregelen. Vermijd drukte! Hou afstand tijdens het wandelen en fietsen. Loop of fiets zoveel mogelijk aan de rechterkant om zo een veilige afstand te bewaren tussen jou en de tegenliggers. Volg de instructies op per locatie en waar je ook naartoe gaat, was vaak je handen en hou de 1.5 meter afstand. 

 

Datum

donderdag 9 juli 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!