Bezoek coronaproof musea in het Westland

Deze Westlandse musea kun je veilig bezoeken. Ze ontvangen je graag!

Het Westlands Museum

Bij het Westlands Museum beleef je een gezellig dagje uit en leer je alles over de Westlandse geschiedenis. Zo kom je alles te weten over het ontstaan van het Westland, een verhaal dat al begint in de tijd van de Romeinen. Extra aandacht wordt er besteed aan de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw in het Westland. Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uvan vroeger. In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentenwinkel van het museum te koop.

In het Westlands Museum is op dit moment een grote tentoonstelling te zien over de Tweede Wereldoorlog in het Westland. Deze tentoonstelling wordt met 2 maanden verlengd en is nog tot maart 2021 te zien.

Reserveren is noodzakelijk. Reserveer je tickets online via de website. 

Middel Broekweg 154
2675 KL Honselersdijk
Tel: 0174-621084
info@westlandsmuseum.nl
www.westlandsmuseum.nl 

Museum de Timmerwerf

De expositie ‘Oranje Comité al 100 jaar voor heel De Lier’ is te bezichtigen. Het is een sprankelende expositie met veel foto’s, filmbeelden en objecten over het 100-jarig bestaan van het Oranje Comité. Een feest van herkenning. Naast wisselende exposities is het museum een historische beleving. De Timmerwerf is een prachtig historisch pand, waarin sinds 1642 onafgebroken een timmerzaak is geweest. Delen ervan gaan zelfs terug tot het eerste kwart van de vijftiende eeuw, toen hier het ’Leien Huis’ stond. Na de restauratie in 1999 was de bestemming van het gerestaureerde pand duidelijk: een timmermuseum! De werkplaats is zoveel mogelijk intact gelaten, waardoor het voor de bezoeker lijkt of de timmerman even weg is. Bovendien kun je een kijkje nemen in de achterliggende woning met de huiskamer met bedsteden, de kelder, de nostalgische keuken en de bijkeuken. 

Hoofdstraat 63

2678 ZK De Lier
Tel: 0174-456 453

info@detimmerwerf.nl
www.detimmerwerf.nl


Westlands Schaatsmuseum

In het Westlands Schaatsmuseum leer je alles over de historie van het schaatsen. Wist je dat dit museum is ontstaan uit een verzameling van Jan Verbeek? Hij is de oprichter van het museum, een echte Westlander en heeft alles verzameld wat met schaatsen te maken heeft. Dus alles wat te maken heeft met ijspret, sleeën en andere winterse objecten is hier te zien. Deze hobby is volledig uit de hand gelopen en zo werd zijn verzameling een waar museum. Je kijkt er je ogen uit en het is voor jong en oud een aanrader. 

Het Westlands Schaatsmuseum
Lierweg 53
2678 CT De Lier
info@westlands-schaatsmuseum.nl
www.westlands-schaatsmuseum.nl

Hofboerderij Wateringen

De Hofboerderij is een stichting die het culturele leven in de dorpskernen Wateringen en Kwintsheul wil bevorderen. Daartoe worden in de Hofboerderij filmavonden, concerten, exposities, lezingen en cursussen georganiseerd.

Van 31 oktober tot en met 22 november is de ledententoonstelling van Westlands kunstenaarscollectief WIT 2020. Deze groepsexpositie laat een breed scala aan hedendaagse figuratieve en abstracte kunst zien: Tweedimensionaal en ruimtelijk zoals schilderijen, sieraden, tekeningen, grafiek en fotografie, maar ook beelden van keramiek, marmer en mode. De ledententoonstelling is een uitstekende gelegenheid voor de bezoeker om kennis te nemen van de verbeeldingskracht en fascinaties van de kunstenaars van WIT. Wie nieuwsgierig is moet dus zeker gaan kijken. 

PAKje kunst: nog een reden voor een bezoek aan de Hofboerderij is Pakje Kunst. Deze voormalige sigarettenautomaat is omgebouwd tot een PAKJE KUNST automaat. Voor 2 x 2 euro trek je een pakje, ter grootte van een sigarettenpakje. Aan de buitenkant zien alle pakjes er hetzelfde uit. In elk pakje zit echter een uniek kunstwerkje en een bijlage met informatie over de lokale kunstenaar die het gemaakt heeft. Er doen meer dan 20 verschillende kunstenaars mee, dus de diversiteit is groot. Het is altijd een verrassing wat je krijgt. Lees er hier meer over.

De Hofboerderij is zaterdag en zondagmiddag open van 13.30 tot 16.30 uur. Uiteraard neemt de Hofboerderij de RIVM richtlijnen in acht. 

Hofboerderij
Hoflaan 1
2291 CP Wateringen
info@crwateringen.nl
www.crwateringen.nl

Beeld van Catherine Pineau


Lees hier alles over een veilig bezoek aan het Westland.

> Bekijk hier alle coronaproof activiteiten in het Westland.
 

Datum

maandag 30 november 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!