Dagje strand? Kies uit 8 verschillende stranden in Westland!

Langs de Westlandse kust kun je heerlijk ontspannen op het brede lange strand. Wij helpen je de weg te vinden langs de Westlandse kust, zodat ook jij deze zomer het ideale strand weet te vinden.

Ontdek de 8 verschillende stranden in Westland

Deze zomer kiezen we voor #vakantieineigenland. Dat betekent dat we dus #nietverkassen deze zomer! Dat is beslist geen straf. Nederland heeft zoveel moois te bieden. Wist je dat het Westlandse strand 8 km lang is en veel verschillende gezichten heeft: van cool en hip tot een ouderwets gezellig familiestrand? En bij de Zandmotor, met zijn kilometers leeg strand, kan je helemaal genieten van rust en de ruimte. Wist je dat de Westlandse kust behoort tot een van de schoonste stranden van Nederland? Het krijgt van de Strandverkiezingen 4 sterren.

Lees de blog en kies het strand dat het beste bij je past.

Van zuid naar noord:

1. Strand Vlugtenburg 

Strand Vlugtenburg in 's-Gravenzande is één van de populaire, ietwat drukkere stranden. Desondanks, ruimte zat op het brede strand. Hier vind je 3 strandtenten, waarvan er twee daadwerkelijk op het strand staan, zoals Elements Beach. Op Vlugtenburg zijn tevens douches, openbare toiletten en er is een reddingsbrigade aanwezig.

Dit strand is ideaal voor chillen en gezond eten, zwemmen en surfen. 

Parkeren
Het parkeren van een auto kost 8 euro per dag (in het hoogseizoen). Je kunt betalen met een pinpas.
 

2. Slag Beukel

Al rijdend langs waterparel De Banken kom je aan bij Slag Beukel 's-Gravenzande. Op het strand vind je 2 strandtenten, namelijk Beachline Beach en Beachclub Breeze / Wato Events. Beide bieden verschillende strandactiviteiten aan, zoals blowkarten of powerkiten. Op nog geen 10 minuten stappen bevindt zich Manege Noordland. Vanaf hier kun je duin- en strandritten met een paard maken. 

Slag Beukel is ideaal voor een sportief dagje, waarna je heerlijk kunt douchen en uitrusten bij een van de strandtenten. De slag zelf heeft openbare toiletten en douches. Er is bovendien een parkeerplaats voor mindervaliden

Parkeren
Het parkeren van een auto kost ook 8 euro per dag (in het hoogseizoen). Je kunt betalen met een pinpas. 
Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

3. Slag Arendsduin

Om slag Arendsduin in 's-Gravenzande te bereiken, fiets je een stuk door het prachtige duinlandschap van Westland naar het strand. Het strand is heerlijk rustig en er bevinden zich geen strandtenten. Breng een picknickmand en een handdoek mee en kom tot rust. Honden zijn hier toegestaan. 

Vanaf Slag Arendsduin begint het fietspad op de duinen en heb je een prachtig uitzicht over zee. Ideaal startpunt voor een mooie fiets of wandelroute
Arendsduin

Parkeren
Bij slag Arendsduin kun je niet je auto parkeren. Het is met de fiets wel gemakkelijk bereikbaar. Er is een fietsparkeerplaats aanwezig. 
 

4. Strandopgang Strandweg (Ter Heijde)

Slag Strandweg in Ter Heijde kent 2 strandtenten op het strand, waaronder Moments Beach. Op het strand zijn er openbare douches en toiletten aanwezig. Het strand is vrij rustig, men komt hier voornamelijk om te relaxen. 

Strandbezoek voor mindervaliden

Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn extra voorzieningen beschikbaar. In het zomerseizoen is er een pad op het strand dat loopt tot de vloedlijn. Hier vertrekt ook de strandrups, u kunt hier een strandrolstoel ophalen en gebruik maken van een invalidentoilet. De strandrups en – rolstoel zijn in beheer bij het Platform Gehandicapten Westland.

Parkeren
Je kunt je auto gratis onderaan de duinen parkeren op de aangegeven parkeerplaats. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het strand. 

 

5. Strandopgang Karel Doornmanweg (Ter Heijde)

Dit strand in Ter Heijde is relatief rustig, maar fijn voor golfsurfers! Op het strand staat een heel gezellige strandtent, Dreams Beachhouse, waar mensen komen voor ontspanning of voor een surfles. 

Volg vanaf de parkeerplaats deze muurschildering, links hiervan is een pad en dan via de trappen kan je naar boven de duin op. 

Parkeren
Je parkeert gratis in Ter Heijde op de aangegeven parkeerplaats. Het aantal parkeerplaatsen is wel beperkt, maar met een beetje geluk vind je een mooi plekje en sta je zo op het strand. Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

6. Strand Molenslag

Strand Molenslag in Monster is ook één van de populaire stranden in Westland. Men komt hier graag voor strandpaviljoen The Coast beach house, een op palen verhoogde strandtent, waar je een mooi uitzicht hebt. In de zomer vinden veel badgasten hier ook een lekker plekje in het zand. Vanaf hier kan je naar de Zandmotor lopen.

Parkeren
Het parkeren van een auto kost 8 euro per dag (in het hoogseizoen). Er is voldoende parkeergelegenheid. Je kunt betalen met een pinpas. 

 

7. Het Schelpenpad

Het Schelpenpad is alleen op de fiets of al wandelend goed bereikbaar. Dit maakt het strand een verborgen en rustig strand, zonder strandtenten en openbare toiletten. Honden zijn wel op het gehele strand toegestaan. Dit strand is ideaal voor een mooie wandeling met (of zonder) hond. 

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

8. Slag Watertoren

Slag Watertoren is net als het Schelpenpad ook alleen op de fiets of al wandelend goed bereikbaar. Op dit strand heb je een waanzinnig uitzicht over de Zandmotor. Een geliefde plek voor vele (beginnende) kitesurfers, omdat het ondiep water is. Daarnaast bevindt zich aan de rechterkant van de standopgang een naaktstrand (vanaf strandpaal 108,50).

Picturepatje

Parkeren
Het strand is per auto vrijwel onbereikbaar (2 km lopen), dus we adviseren je om op de fiets te komen. Er zijn fietsparkeerplekken aanwezig.

 

Praktische informatie

We willen deze zomer en wellicht ook in het najaar drukte voorkomen en vermijden. Hou tijdens het wandelen en fietsen ruime afstand van voor(bij)gangers en tegenliggers. Loop of fiets zoveel mogelijk aan de rechterkant. Volg de instructies op per locatie en waar je ook naartoe gaat, was vaak je handen en hou de 1.5 meter afstand. Westland biedt volop rust en ruimte voor ontspanning, maar waar moet je nog meer rekening mee houden als je van plan bent om een bezoek te brengen aan het Westland? Lees er alles over in deze blog

Via onze websiteFacebook– en Instagram-pagina’s kun je inspiratie opdoen voor je toekomstige verblijf of dagje uit in het Westland! 


Parkeren

Bekijk hier meer algemene informatie via Gemeente Westland over het parkeren langs de kust.  

Datum

zaterdag 23 juni 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!