De hoogtepunten van Bezoek Westland 2017

Wat een jaar voor Bezoek Westland! Wij blikken terug op alle leuke hoogtepunten van 2017!

Over Bezoek Westland

In mei 2016 ging de website van Bezoek Westland officieel de lucht in en begonnen we met onze eerste projecten als marketing- en promotieorganisatie. Wij werken bottom-up aan het op de kaart zetten van Westland als toeristische/recreatieve bestemming, dus zo veel mogelijk samen met ondernemers en inwoners. 

Het jaar 2017 was het eerste volledige jaar waarin Bezoek Westland opereerden. Dit zijn de leuke hoogtepunten van 2017! 

Inclusief een leuk nieuwtje voor 2018!

1. Ontwikkeling van de Toeristische Plattegrond Westland

In januari 2017 begonnen we met de ontwikkeling van een toeristische plattegrond. Foto's uitzoeken, teksten schrijven, partners uitzoeken, en meer. Dit is 'm uiteindelijk geworden, wij zijn er blij mee!

Toeristische Plattegrond Westland

2. En de algemene Ontdek Westland flyer

De plattegrond is voornamelijk voor bezoekers in Westland, maar we wilden ook iets ontwikkelen waardoor we bezoekers van omliggende regio's enthousiast konden maken. De algemene flyers staan o.a. in ruim 100 flyerrekken buiten het Westland.

Bezoek Westland naast de Efteling en Omniversium

Algemene flyer Westland

3. Opening Toeristisch seizoen Westland

In maart 2017 mochten we dan eindelijk onze nieuwe producten aan iedereen laten zien! En we verklaarden het toeristisch seizoen voor geopend. 

Opening toeristisch seizoen WestlandGroot Westland, maart 2017

Wethouder Peter Ouwendijk nam de eerste producten in ontvangst. 

Peter Ouwendijk

4. Verkiezing van de 15 fotogenieke locaties in Westland

Ook hebben we samen met de inwoners een aantal fotogenieke locaties uitgekozen. Het zijn 15 mooie locaties in verschillende dorpen en gebieden in het Westland. Je herkent de locatie aan een bruin bord met een zogenoemde 'hashtag' (#). Ken jij alle fotogenieke locaties?

Fotogenieke locaties Fred Leeflang foto Fred Leeflang, april 2017

5. Leuk artikeltje in het AD!

Voor feestdagen en vakanties schrijven we altijd blog-posts met tips over wat er te doen is. Zo schreven we over '10x Herfstvakantie activiteiten in het Westland', over kerstactiviteiten in onze regio en over Pasen (zie artikel).

 AD Westland, april 2017

6. Plaatsing van toeristische bewegwijzering

Het proces van dit project duurde wat langer dan gedacht, maar in augustus werden dan eindelijk op een aantal locaties nieuwe toeristische bewegwijzeringsborden geplaatst. 

Groot Westland, augustus 2017

Marja van De Pluktuin en het Natuur Atelier is erg blij met haar bewegwijzering. 

Toeristische bewegwijzering Bezoek Westland

7. De opening van het Varend Corso Westland

Daarnaast waren aanwezig bij de opening van het Varend Corso. Hier deelden we flyers uit en maakten we mooie foto's van bezoekers achter ons bloemenframe. 

Varend Corso opening Westland

Ook Sjaak van der Tak ging op de foto!

8. Persreis met internationale Food & Travel bloggers

In september bezocht een groep bekende Europese Food & Travel Instagrammers Westland tijdens een persreis. De persreis was onderdeel van een bezoek aan Rotterdam, georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). 

 september 2017

9. En ook bekende mamabloggers bezochten Westland 

Ook kwamen er 8 mamabloggers uit het hele land om zich laten verrassen door de diversiteit van Westland. Bekijk hier het filmpje! Deze blogtour was een initiatief van blogger Lisette de Bruin van Lisette Schrijft.

Groot Westland, oktober 2017

10. Promoteam Westland in Den Haag en Rotterdam

En we gingen de grote steden in! In november en december hebben Vera, Lisa en Esmée in Den Haag en Rotterdam geflyerd. We kregen veel enthousiaste reacties!

Promoteam bezoek westland

Nieuwtje voor 2018!

Voor 2018 hebben wij bijzonder nieuws: Westland doet in 2018 voor het eerst mee met de Vakantiebeurs. Hoe gaaf?! Nog nooit eerder profileerden onze regio zich op zo'n grote beurs. We zijn hiervoor uitgenodigd door de Westlandse Ed Smit van Edventure. Zien we je daar?

Je vindt onze stand tussen hal 3 en 4!

 

 

DANK!

Met dank aan het MKB investeringsfonds, Gemeente Westland, Loswal de bonnen, Fonds Westland, Rabobank en alle partners van Bezoek Westland. 

Datum

zaterdag 30 december 2017

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!