Dit is waarom jij van de zee houdt

Voel jij je ook altijd beter na een wandeling over het strand en snuif jij ook graag die zilte zeelucht op? Het idee alleen al dat je naar het strand gaat, kan je al gelukkig maken. Dat zeebriesje heeft meer impact op je gezondheid dan je denkt. Lees hieronder de redenen waarom jij zo graag het strand opzoekt. 

Een bezoek aan de ( Westlandse ) kust vermindert stress

Echt waar. Het strand en de zee bieden menigeen veel rust. Ik denk dat we wel kunnen stellen dat iedereen zich voelt aangetrokken tot het strand. Of de zon nu schijnt of niet, we zijn er met z’n allen het hele jaar te vinden. Wandelen, zonnen, zwemmen, sporten, eten. Er zijn diverse redenen voor waarom we dit allemaal zo graag aan de kust doen. 

1. Zeelucht in je longen


Tijdens een bezoekje aan de kust adem je die heerlijke zeelucht in. Je haalt automatisch vaak diep adem. Deze zeelucht bevat minerale zouten die een ontzettend positieve eigenschap hebben dat de zuurstof sneller wordt opgenomen. En dat, dat heeft dan weer effect op je humeur. Want deze verhoging van serotine is een geluksstofje, en dat is het geheim waarom je humeur op het strand altijd beter is. Dat humeur wordt misschien nog een beetje beter als je een van deze strandtenten bezoekt waarbij je ook nog eens het vakantiegevoel krijgt! 

Foto: Bezoek Westland

2. Het ruisen van de zee


Van oudsher houden wij van natuurlijke geluiden. Het ruisende geluid van de zee en de golven is zo’n geluid waar we ons veilig bij voelen en dat helpt ontzettend goed bij ontspannen. Er zijn niet voor niets zeegeluiden opgenomen die zorgen voor stressvermindering of je helpen in slaap te vallen.
 

Foto: Paul Steyn

3. De brede horizon


Als je toe bent aan rust, dan helpt het sowieso om naar buiten te gaan en lekker de natuur op te zoeken. Maar de plek waar je de horizon breed kan zien, is dan het allerbeste. Die prachtige horizon vind je natuurlijk aan het strand. Het helpt je kalmeren, focussen en maakt het makkelijker om keuzes te maken. Herkenbaar? De horizon aan de Westlandse kust is ongekend prachtig. De meest prachtige zonsondergangen zijn daar te vinden. Wandel een keer door de duinen en geniet van de ondergaande zon. Deel de foto met ons via Facebook of Instagram met de #bezoekwestland.

Foto: Danielle Oosterbeek

4. Zwemmen in de zee


Het zeewater is goed voor je immuunsysteem. Er zitten stofjes in zoals jodium, kalium, zwavel, silicium, fluor en zink die tijdens het zwemmen in je lichaam worden opgenomen en gezond zijn voor je. Hou je van watersporten? Bekijk dan eens de opties om bij het Westlandse strand te leren golfsurfen of kitesurfen. 


Foto: Roy Mosterd

5. Als een blok in slaap vallen


Na een stranddag of strandwandeling slaap je beter. De kans dat je eenvoudiger in slaap komt, is groot. De reden hiervoor is dat de zee dus zorgt voor stressvermindering, keuzes maken en een goede gezondheid. Wist je dat je ook in de buurt of op het strand van het Westland kan overnachten

Foto: Duynparc De Heeren van 's Gravensande

 

Zin om nu lekker naar het strand te gaan?

Groot gelijk, het is zeker in deze tijd heerlijk en soms ook nodig om die ruimte op te zoeken en je hoofd leeg te maken. Maar, vermijd drukte en zoek de drukte dus niet extra op. Ga op een rustig tijdstip. Je ziet bij de strandopgangen deze borden. Hou je aan de RIVM-maatregelen en samen zorgen we voor onze gezondheid. 

 

 

Datum

dinsdag 16 juni 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!