Drie Westlandse tips om af te koelen in een hittegolf

De astronomische zomer is zaterdag 20 juni begonnen en deze week belooft de eerste officiële hittegolf van het jaar te worden. Natuurlijk houden de meeste van ons wel van een lekker zonnetje, maar als de temperatuur zo hoog oploopt is het ook heel fijn als je even af kan koelen. 

Wanneer spreken we ook al weer van een hittegolf? In Nederland wordt een landelijke hittegolf door het KNMI in De Bilt vastgesteld als er sprake is van een aaneengesloten periode van minimaal vijf dagen met een temperatuur van 25 graden of hoger, waarbij er drie warmer moeten zijn dan 30 graden. 

Een mooi moment voor drie leuke Westlandse tips om af te koelen dus!

1. Snoep van een ambachtelijk ijsje

IJssalon Vanilla ligt in het centrum van Wateringen. Eigenaren Ron en Inge maken hier hun ambachtelijke ijs, veelal van verse ingrediënten uit het Westland, wat wil je nog meer!

IJssalon LKKR!!! is gelegen in het centrum van Naaldwijk, waardoor het voor vele maar lastig is om er voorbij te fietsen zonder te stoppen! Je kan er ook een heerlijk kopje koffie halen! Een warme drank tijdens een hittegolf, vraag je? Ja, juist! Het klinkt natuurlijk heel logisch om ijskoude drankjes te drinken, maar dat heeft eigenlijk een averechts effect: je lichaamstemperatuur daalt tijdelijk waardoor je lichaam zich aanpast en je temperatuur juist gaat stijgen. Hetzelfde geldt dus andersom.

2. Zwemmen of pootjebaden aan de prachtige Westlandse kust

Zon, duinen, zee en het strand! Westland kent acht kilometer kust met acht verschillende strandopgangen. Je kunt je hier met het hele gezin vertoeven op het strand, want er is voor ieder wat wils. Kinderen maken zandkastelen, spelen met de bal of spetteren met het zeewater. Als je het nog te snel vindt om helemaal het water in te gaan dan maak je een mooie wandeling langs de kust waarbij je in het water loopt. 

Je dag aan de kust is natuurlijk niet compleet zonder een lekker drankje en/of hapje bij een van de leuke strandtenten die we hier hebben, zoals Moments Beach! Kijk hier waar je allemaal nog meer terecht kunt aan de Westlandse kust.

3. Huur een bootje en koel af op het water

Wist je dat Westland ruim 90 km vaarwegen rijk is? Een perfecte plek om op ontdekkingstocht te gaan en de omgeving vanaf het water te bewonderen. Vergeet niet genoeg drinken mee te nemen en je zonnebrand natuurlijk! Er zijn verschillende locaties waar je voor een dag een bootje kunt huren, zoals bijvoorbeeld een electro sloep bij Paviljoen De Zweth. Kijk hier voor meer informatie over varen in het Westland.

In de ochtend -en avonduren is het vaak nog redelijk te doen maar in de middag, zo tussen 12.00 en 16.00 is het wel verstandig wat rustiger aan te doen. Drink genoeg water want door het zweten verlies je meer vocht dan je door hebt!

Veilig bezoek

En natuurlijk, wat je ook doet, houd je aan de voorschriften, houd afstand en vermijd drukte. Lees hier alle informatie waar je de komende zomer rekening mee moet houden bij een bezoek aan het Westland.

Datum

maandag 22 juni 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!