Fiets de courgettesoeproute langs leuke stalletjes in het Westland

Een mooie fietstocht waarbij je alle ingredienten voor je eigen Westlandse courgettesoep bij verschillende stalletjes langs de weg ophaalt. Bereid daarna de soep en smullen maar!

Fietsen voor je courgettesoep langs de stalletjes in Westland

Het Westland is rijk aan kwekerijen die hun groente en fruit in stalletjes langs de weg aanbieden. Ook vind je er kleine winkeliers die veelal streekproducten en zelfgemaakte lekkernijen aanbieden. In deze blog vertel ik je over mijn uitgestippelde fietsroute om zelf een Westlandse courgettesoep bij elkaar te fietsen. Buiten de supermarkten natuurlijk, want dat is in het Westland meer dan mogelijk en nog ontzettend leuk ook!

De courgettesoeproute door het Westland

De Courgettesoeproute door het Westland is een route van 33 km lang door tuinderslaantjes, recreatie- en duingebied en dorpskernen, maar ook langs een aantal Westlandse bezienswaardigheden. Tijdens deze mooie fietstocht kun je onderweg verse ingrediënten verzamelen voor een lekker avondmaal. 

Fiets zaterdag 1 september met Marja mee! Bekijk hier het evenement.

Wil jij ook de soepfietsen? Klik dan hier voor de link naar Route.nl

Westlandse courgettesoep recept

Het recept van de courgettesoep voor 3-4 personen kunt u hier downloaden. Het zijn Westlandse porties, dus een flinke kom per persoon. Een simpel en heerlijk soepje als je niet zoveel tijd hebt of niet lang in de keuken wilt staan.

(Recept: Linda Bosman, soepexpert van de Facebookgroep Fietsen voor m’n eten – Westland)

Ik hoop (en verwacht) dat je een heerlijke en inspirerende fietstocht hebt gehad en wens je veel plezier met het maken van de Westlandse Courgettesoep! - Marja

 

Datum

vrijdag 1 juni 2018

Marja van der Ende

afbeelding van Marja van der Ende

Marja van der Ende is de oprichtster van Fietsen voor m'n Eten. Ze bezoekt elke week de stalletjes langs de weg in Westland.