Ga mee 'Pompoensoepfietsen' in het Westland!

Het is weer pompoentijd! De bladeren vallen van de bomen en nemen dezelfde kleur aan als die heerlijke grote vruchten waar je de lekkerste gerechten van kunt maken: pompoenen! 

Ze zijn in alle soorten, kleuren en maten  weer langs de weg te vinden. De ultieme reden om je fiets, mét stevige fietstas of grote mand, te pakken en een rondje langs de pompoenstalletjes langs de weg te maken. Om er daarna heerlijk een soep of ander herfstig gerecht van te maken. In deze blogpost neem ik je mee op zoek naar de heerlijkste pompoen in Westland en kun je je opgeven voor het 'Pompoensoepfietsen'.

Fiets mee!

Na het lezen van deze blog heb je vast zin om het Westland in te gaan en alle ingredienten bij elkaar te fietsen voor een heerlijke pompoensoep! Ik nodig je uit om op tweede data met me mee te gaan 'Pompoensoepfietsen': zaterdag 26 oktober en vrijdag 15 november. Op beide data ga ik met een klein groepje op pad langs stalletjes langs de weg en maken we aan het einde van de fietstocht samen pompoensoep klaar.

Aanmelden

Voor meer informatie over de 'Pompoensoeproute' en om je aan te melden kan je terecht op de website van Fietsen voor m’n eten.

Liever zelf soepfietsen?

Je kunt ookzelf de Pompoensoepfietsroute fietsen! Zo kun je op je eigen moment en in je eigen tempo op pad. Je vind de Pompoensoeproute, na 26 oktober, op Route.nl.

Waar vind je pompoenen in Westland?

In Westland bevinden zich verspreid best veel stalletjes, schuren of kleine winkeltjes waar eetbare pompoenen verkocht worden. Hieronder een lijstje van 5 mogelijkheden:

Oudecampsweg 30, De Lier

Tussen het centrum van De Lier, Maasdijk en Maasland ligt de Oudecampsweg. Een lange tuinderslaan waar meer dan alleen pompoenen te verkrijgen zijn. Pak de fiets en bezoek nummer 30 om je pompoen te scoren. Fiets daarna richting de Burgerweg en ontdek ook nog de tuindersschuur op nummer 31 voor overige ingrediënten voor de soep, het winkeltje van Santé Holland op nummer 29 en het tomatenstalletje op nummer 25. Zo kun je nog meer lekkers meenemen voor andere gerechten.

Dwarshaak 30, Hoek van Holland

Achter het Staelduinse Bos, op de rand van ’s-Gravenzande, vind je deze doodlopende tuinderslaan. Op nummer 30 vind je de tuindersschuur van Mijnie van der Knaap. Mijnie is gek op pompoenen zoals je in haar voortuin wel kunt zien aan de sierpompoenen. In haar schuur verkoopt ze eetbare pompoenen. In de winter is ze elke ochtend, behalve woensdag en zondag, geopend van 9:00-12:00.

Boeregoed Farmshops

De Boeregoed Buurtkas is een zorgkwekerij waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt helpen met allerlei werkzaamheden in en om de kwekerij. De producten worden verkocht in verschillende Boeregoed Farmshops. Hier vind je in Westland ook eetbare pompoenen:

  • Boeregoed Farmshop Tuincentrum De Carlton: Naaldwijkseweg 257, ’sGravenzande
  • Boeregoed Farmshop Tuincentrum Boers: Maasdijk 166, Maasdijk

Flower Art, Madeweg 1bis , Monster

Flower Art is een klein tuincentrum waar buiten het hek tijdens openingstijden een groot rek met verschillende soorten groente en fruit, meestal met een plekje erop, voor weinig geld worden aangeboden. Ook pompoenen vind je er in de herfst en winter. Binnen afrekenen en pinnen is mogelijk.

Fietspad bij Ter Heijde

Onderaan het fietspad door de duinen bij Ter Heijde staat een kast waar in de zomerperiode kersen en druiven worden verkocht. In de herfst verschijnen de eetbare pompoenen er. Via een paadje vanaf het fietspad naar beneden of via de afrit vanaf de Heijdseweg / Heijdsepad (Monster) kun je er komen met de fiets.

Pompoensoep recept

En heb je dan zo’n heerlijke grote pompoen bij elkaar gefietst en weet je nog niet wat je ermee kunt doen? Kijk dan eens naar dit heerlijke pompoensoeprecept van Marieke van Stadstuinderij BuitenLeeft. Marieke’s recept is tevens het uitgangspunt van de fietstocht die door Fietsen voor m’n eten dit najaar wordt georganiseerd: Pompoensoepfietsen!

Let goed op als je pompoenen ziet, want soms zijn ze alleen voor de sier. Als ze voor de eet zijn, staat het er meestal goed bij vermeld.

Datum

vrijdag 18 oktober 2019

Marja van der Ende

afbeelding van Marja van der Ende

Marja van der Ende is de oprichtster van Fietsen voor m'n Eten. Ze bezoekt elke week de stalletjes langs de weg in Westland.