Heerlijk: een bootje huren en al varend Westland ontdekken

Westland is ruim 90km vaarwegen rijk. De voormalige aanvoerroutes naar de veilingen bieden een prachtige verrassende blik op Westland.
Wil je ook een keer ontspannen op het water, huur dan eens een bootje en ga op ontdekkingstocht door Westland en de regio.

Bootje huren

Er wordt wel eens gezegd; het is beter vrienden te hebben die een bootje hebben, dan er zelf een te hebben. Mocht je nou geen vrienden kennen met een boot, dan zijn er in Westland verschillende locaties waar je voor een dag een bootje kunt huren. Naast bootjes met benzinemotoren zijn er ook elektrische bootjes te huur.

Waar huur je een sloep in het Westland?

Er zijn verschillende aanbieders in het Westland waar je een bootje kunt huren.

Paviljoen De Zweth

Hier is een groot aantal electro sloeps te huur waarmee je urenlang door het Westland, Midden-Delfland en Delft kunt varen. Bij de verhuur krijg je een routekaart mee, zodat je altijd de weg weet.

Eetcafe De Bonte Haas

Huur hier 1 van de 2 luxe sloepen en ga heerlijk een dagje ontspannen op het water. TIP: vraag om een lunch om mee te nemen op het water of reserveer vast je tafel op het terras van De Bonte Haas voor na de vaartocht.

Strandpark Vlugtenburg

Standpark Vlugtenburg werkt samen met een partner in de verhuur van sloepjes. Uiteraard kun je als gast van het vakantiepark een sloepje huren om het Westland te ontdekken. Je kunt echter ook als niet-gast bij hen terecht. Neem contact op met de receptie van strandpark Vlugtenburg en zij helpen je verder.

Minicamping Zwetzone

De camping heeft een sloep te huur voor gasten die op de camping of in 1 van de trekkershutten verblijven. 

Knooppuntenroutes

De vaarroutes in Westland zijn duidelijk bewegwijzerd met knooppuntenborden. Er zijn verschillende typen borden voor boten van verschillende afmetingen: kano's (groen), sloepen (blauw) en kleine kajuitboten (bruin). Het is dus geen enkel probleem je weg te vinden. Wanneer je een bootje huurt krijg je van de verhuurder een routekaart mee, waarop de vaarknooppunten te zien zijn. Zo weet je precies welke kant je op kunt.

Ontdek Westland en de regio

Naast de vaarwegen door Westland is het ook erg leuk om de regio te ontdekken. Vanuit Westland vaar je met groot gemak richting Delft, Schipluiden of Maassluis.

Kortom, ontdek binnenkort je eigen regio eens per boot! We weten zeker dat je een fantastische dag zult hebben!

Datum

dinsdag 6 augustus 2019

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!