Kunst en cultuur op afstand

Vanuit huis genieten van kunst en cultuur? Dat kan! Collectief WIT heeft een interessant aanbod voor je op een rij gezet. Westland Cultuurweb verbindt online. Westland Theater de Naald organiseert een ludieke live-stream! 

Op afstand, maar toch dichtbij

Kunstenaarscollectief WIT

Nu musea (tot 1 juni) en theaters gesloten zijn en alle voorstellingen (tot 1 juli) zijn afgelast vanwege de COVID-19 maatregelen heeft dit grote gevolgen voor de culturele en creatieve sector. Maar, je kunt heel gemakkelijk vanuit huis genieten van kunst en cultuur. In deze merkwaardige tijd wil Westlands kunstenaarscollectief WIT je daarover informeren. Op de website van WIT is een groot en gratis aanbod van foto’s en films over allerlei vormen van beeldende kunst verzameld. Deze zijn geschikt voor jong en oud. Collectief WIT: "Een fijn idee om je gedachten te verzetten en de horizon op een kunstzinnige manier kunt verbreden."

Bekijk de hele lijst van kunst tips op de website van Collectief WIT.

Je kan virtuele rondleidingen bekijken van diverse musea in Nederland. Je "wandelt" dan langs prachtige kunstwerken. Maar online een expositie bezoeken kan ook of kijk op YouTube voorstellingen terug. Ook zijn er handige tips, audiotours, verdiepingen of boeiende lessen op het gebied van kunst te volgen. Voldoende aanbod dus!

Waarom wordt Vermeers "Meisje met de parel" gezien als meesterwerk?Hoe worden kunstenaars beroemd?

Wat zijn de 50 meest beroemde schilderijen van de wereld?


Westland Cultuurweb verbindt

Ook in deze tijd brengt Westland Cultuurweb kunst en cultuur bij zoveel mogelijk Westlanders. Door de huidige crisis zijn er veel mooie online initiatieven ontstaan. 

1) Voor de ouderen, thuis en in de woonzorgcentra, worden er kunstlessen in de YouTube playlist ‘Kunstkracht 55+’ geplaatst.
Deze filmpjes van vakdocenten activeren de mensen om mee te doen of laten zien dat een docent zelf actief is.

2) Dat de culturele wereld niet stilstaat toont Cultuurweb door de campagne #cultuurintijdenvancorona.
Er wordt iedere dag een filmpje van cultuur uit het Westland op social media geplaatst: Instagram | Facebook |  Twitter

3) Ten slotte heeft de organisatie het online aanbod van culturele organisaties en vakdocenten in de brochure ‘Online kunstlessen uit het Westland’ verzameld.
Hiermee wil Cultuurweb iedereen die op dit moment thuis les wil volgen op een eenvoudige manier op weg helpen bij het vinden van mooi aanbod.

Westland Theater de Naald

WestlandTheater De Naald zou op vrijdag 15 mei traditiegetrouw het programma van het nieuwe theaterseizoen presenteren tijdens de uitverkochte Voorproeverij: een avond vol optredens van artiesten en waar de brochure met het volledige nieuwe programma gepresenteerd zou worden. Deze avond is inmiddels verplaatst naar 31 augustus, waarvan De Naald hoopt dat deze avond wél door kan gaan. Toch wil het theater haar publiek nu ook iets bieden op de oorspronkelijke datum. Daarom presenteren zij via een livestream een afgeslankte versie van de Voorproeverij, mét onthulling van de nieuwe zaaldeuren. De livestream van deze mini Voorproeverij start om 20.15 uur via de Facebookpagina en het Youtube kanaal van De Naald.

Livestream
De Naald nodigt haar bezoekers uit om vrijdagavond 15 mei om 20.15 uur via Facebook en Youtube aan te schuiven bij de livestream van de mini Voorproeverij. Baars wil nog niet alles verklappen, maar laat wel al weten dat de presentatie in handen ligt van cabaretier René van Meurs. De mini Voorproeverij duurt ongeveer een uur en is gratis te bekijken.

Wanneer het nieuwe theaterprogramma bekend wordt gemaakt en wanneer de verkoop start, is op dit moment nog onduidelijk. De Naald adviseert bezoekers de website, social media en nieuwsbrieven in de gaten te houden, waar als eerste informatie over het nieuwe seizoen bekend wordt gemaakt.

Ga jij kijken? 

Bekijk hier de aankondiging op Facebook!

---

Mis jij nog een online cultureel of kunstinitiatief?

Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail ons naar info@bezoek-westland.nl.
Deze blog wordt bijgewerkt.

 

Datum

maandag 6 april 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!