Met de kinderen een dagje uit tijdens de zomervakantie

Het is zomervakantie! Ben je van plan om leuke dagjes uit te plannen? In het Westland is genoeg te beleven. We geven je graag wat tips voor een feestelijk dagje uit met de kids.

Zomervakantie in eigen land

Veel gezinnen gaan op vakantie in eigen land of maken leuke uitstapjes in hun eigen regio. We hopen natuurlijk allemaal op een zonnige vakantie, maar weer of geen weer, er zijn uitstapjes die ook leuk zijn als de zon zich wat minder laat zien. In onze vorige blog hebben we alle uitjes op wielen genoemd en zijn ook leuk voor het hele gezin!  

Ontbijten en spelen bij de Watertuin

De Watertuin in Naaldwijk is een unieke locatie en bestaat uit een aantal grote, overdekte Japanse tuinen en enorme vijvers waarin honderden bontgekleurde Koi-karpers zwemmen. Stenen wandelpaden slingeren door de tuinen, langs de vijvers naar de volières waarin Japanse Nachtegalen leven, Ara’s en Witwangtoerako’s. Je bent echt even op vakantie als je hier bent! En voor de kinderen is er een leuke overdekte kinderspeelruimte! En om dit vakantiegevoel af te maken is het ontbijt, lunch of diner een all-inclusive buffet.

Reserveer hier jouw tafel voor een ontbijt, lunch of diner. 


Kindervoorstelling, Beestencircus bij de buren!

Circusdirecteur Fritz is zo sip! Zijn Beestencircus loopt helemaal in de soep door het coronavirus. Niemand koopt meer een kaartje voor zijn show en daardoor heeft hij geen geld meer om alle dieren te kunnen verzorgen. Hij heeft zijn tijgers, beren, varkens en ganzen weg moeten doen. Nu overnacht hij samen met zijn geiten, schapen en kippen bij de buren in de stal. Hij heeft de hoop al opgegeven, maar dan komt er een meisje langs die een wel hele bijzondere oplossing voor hem heeft bedacht! Uiteindelijk komt alles goed en is het circus nog leuker en spannender dan 'ie al was!

Beestencircus bij de buren is een interactieve kindervoorstelling, waarbij er lekker meegedanst en gezongen mag worden! De voorstelling is gemaakt door Komfort & Joy, i.s.m Koffie bij de Buren
Je kunt nu nog kaartjes reserveren voor woensdag 26 augustus 13:30 uur en zondag 30 augustus 13.30 uur!

Adviesleeftijd: 4 t/m 10 jaar. (de voorstelling is exclusief voor kinderen!)
Locatie: Geitenweitje bij Koffie bij de Buren in Kwintsheul.
Kaartje: €7,50 inclusief limonade met lekkers!
De voorstelling duurt ongeveer 40 minuten.

De ouders/opa's en oma's kunnen tijdens de voorstelling op het terras of binnen bij Koffie bij de buren genieten van een lekker kopje koffie met een stuk taart!
Beestencircus actie: Koffie/thee met taart: €5,95 (reserveer wel een stoel, want er zijn maar beperkte plaatsen beschikbaar!)

Graag van tevoren reserveren via: info@komfortandjoy.nl of bel naar 06-81495812 (beperkt aantal plekken, dus wees er snel bij!)


Strandjutten of zandkastelen bouwen

Weer of geen weer, eigenlijk is het strand altijd een goed idee. De Westlandse kust heeft maar liefst 8 strandopgangen en heel veel ruimte. En, het hoeft geen 25 graden te zijn om zandkastelen te maken of een wandeling te maken door de duinen. Je kan natuurlijk een avontuurlijk dagje uit beleven, want op de zandmotor kan je misschien een zeehond spotten en in de duinen zelfs een vos! Je kunt ook gaan strandjutten. Lekker met de wind in de rug en de laarsjes aan allerlei spullen vinden op het strand die er niet thuis horen. Je kunt bij de strandtenten een tasje halen waar je het afval in kunt doen. Bij inlevering van de tas ontvang je bij de strandtent een koffie, thee of ijsje als bedankje. Meer weten over dit initiatief? Klik hier naar de website van Grondstofjutters.  


Dagje terug in de tijd

In het Westland kan je naar deze drie musea om even terug te gaan in de tijd, hartstikke leerzaam! Combineer een dagje museum met een spannend bezoek aan de bunkers. Een groot gedeelte van het Westland waaronder het hele dorp ‘s-Gravenzande lag in de Tweede Wereld Oorlog binnen "Vesting Hoek van Holland". Rondom deze vesting lagen allemaal bunkers, tankgrachten en versperringen. Voor de stoere kids onder ons, superleuk om ze te ontdekken! In het Westland lagen vroeger twee verschillende hoofdkwartieren van de Vesting waaronder één in het Staelduinse Bos. Dit is dan ook gelijk een prachtig bos om even te wandelen na dit avontuur in de bunkers. Wil je een bunker in Westland bezoeken? Dat kan! Er zijn diverse mogelijkheden, met en zonder een museumgids of tijdens een boottocht over de tankgracht. 

Meer informatie vind je hier.

Locaties Westland - ▫▫▫▫▫▫▫▫▫VESTING▫▫▫▫▫▫▫▫ HOEK ...


"Mag ik een pannenkoek?"

Geen geslaagde vakantiedag als er niet iets lekkers gegeten wordt natuurlijk ;) Hier kan je de kids een enorm plezier mee doen: pannenkoeken én een leuke speeltuin!

Paviljoen Hé Pannenkoek ligt dichtbij het strand, pal naast de duinen bij strandopgang Vlugtenburg. Ben je lekker op het strand geweest? Dan kan je daarna ontspannen op het terras terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. Rustig wachten totdat je pannenkoek klaar is, hoeft dus niet! De kinderen zijn hier wel even zoet. Het is namelijk een écht speelparadijs met een supergrote klimtoren. Deze uitdagende speeltuin is voor kinderen van 2 tot 14 jaar leuk, met of zonder beperkingen.


Vers fruit plukken

Fruit plukken bij Plukkerij Framblij is altijd een goed idee en is voor ieder kind een groot succes! De frambozen op de Plukkerij kunnen vanwege de teelt in de kas bijna het jaar rond geplukt worden en daarnaast zijn er diverse seizoensgebonden fruit soorten, zoals aardbeien, druiven, kersen, bramen, appels, peren, enzovoorts. Meer dan 10 fruitsoorten dus, maar nu ook groente! En er valt van alles te beleven. Zo zijn er diverse speelplekjes voor kinderen en een Theeschenkerij om even uit te rusten. De diertjes kunnen geknuffeld worden en op het paardje kan je een rondje rijden! Kinderen, opa’s, oma’s en ouders krijgen weer allemaal een mandje om de hals, een schaartje in de hand en plukken maar! Je betaalt voor wat je plukt. Er kan al geplukt worden vanaf € 2,50.

Bij Framblij kan er de hele vakantie door, dagelijks van 10:00 tot 12:00 uur fruit geplukt worden (m.u.v. de dinsdagen en zondagen dan is de plukkerij gesloten). Wel moet er gereserveerd worden om drukte te vermijden, dat kan heel gemakkelijk via hun website.


Regent het?

Als het nou echt regent, is het wel lekker als de kindjes zoet zijn in een overdekte speeltuin waar ze zich kunnen uitleven op glijbanen, klimrekken en trampolines. Dit kan in het Westland bij Ballorig en Place4Kidz.

Ballorig

Bij Ballorig 's-Gravenzande zijn er heel veel leuke dingen te doen! Je kunt er springen op de mega trampoline, crossen op het autocircuit en je hebt er de meest reusachtige klimtoestellen. Door de overzichtelijke opzet is het leuk, maar vooral ook veilig. Daarnaast is er voor de allerkleinsten een speciaal peutergedeelte. Omdat Ballorig speciaal voor kinderen van 0 t/m 12 jaar is, betalen ouders en begeleiders geen entree. Bovendien is er gratis wifi. Een paradijs voor ieder kind! Overdekt spelen, springen, klimmen, klauteren, kruipen en glijden. Slecht weer buiten? Kom dan lekker binnen spelen bij de overdekte speeltuinen van Ballorig. Wel even reserveren van te voren. 

PLACE4KIDZ

De binnenspeeltuin Place4kidz heeft onder andere twee rodelbanen, vier glijbanen, een trampolinekooi, een spinnenweb, een kabelbaan, ballenfonteinen en ballenschieters. De kinderen kunnen uren zoet zijn. Speciaal voor kids t/m 3 jaar is er een peuterruimte met een ballenbak en andere speel gelegenheden, zodat de kinderen daar rustig kunnen spelen. De binnenspeeltuin is erg overzichtelijk, leuk en heeft vriendelijk personeel. Bovendien zijn de zijn de prijzen laagdrempelig: Kinderen van 1 tot 12 jaar: 7,00 euro. Ouders en begeleiders kunnen gratis naar binnen. Ook hier geldt, even van te voren reserveren.

"Fijne zomervakantie!"

 

ZO ZIET EEN BEZOEK AAN HET WESTLAND ERUIT DEZE ZOMER

Hou je tijdens een bezoek aan het Westland aan de RIVM-maatregelen. Vermijd drukte! Hou afstand tijdens het wandelen en fietsen. Loop of fiets zoveel mogelijk aan de rechterkant om zo een veilige afstand te bewaren tussen jou en de tegenliggers. Volg de instructies op per locatie en waar je ook naartoe gaat, was vaak je handen en hou de 1.5 meter afstand. 

 

Datum

dinsdag 14 juli 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!