Ontdek het Westland op de fiets

Het Westland is een heerlijk gebied om fietsend te verkennen. Het landschap tussen de kassen en langs de kust is uniek en tref je nergens anders. Wat dacht je van een fietstocht langs stalletjes langs de weg, waarbij je de heerlijkste groenten en fruit of de prachtigste bloemen kunt kopen? Of een fietstocht langs de duinen? Stop in de dorpskernen voor een kop koffie to go of rust uit in een van de natuurgebieden. Hieronder vind je verschillende fietsroutes.

Ontdek de leukste fietsroutes door het Westland

Laat je verrassen tussen de kassen!

Typisch Westlandse fietstocht

Bekijk hier de fietstocht langs Westlandse druivenkassen. Een bekende druiventeelt in Nederland is toch wel die van de Westlandse druif. Vandaag de dag zijn er nog een aantal druivenkassen waar men op authentieke wijze druiven telen. Maak een mooie fietstocht en proef de liefde voor de Westlandse Druif. 

E-bikes

Bekijk hier de heerlijke fietsroutes voor e-bikes. Deze mooie fietsroutes door Westland zijn extra leuk met een elektrische fiets! Waarom? Ze zijn lekker lang en gaan langs diverse bijzondere locaties in onze regio.

Soepfietsen

Bekijk hier de fietsroutes waarbij je ingrediënten voor een lekkere soep bij elkaar fietst. Ga jij deze zomer ook 'soepfietsen'? Een leuke en typisch Westlands manier om lokaal de heerlijkste ingredienten bij elkaar te fietsen voor een heerlijke soep. Leuk om te doen, gezond voor lijf en leden en je maakt op een heel andere manier kennis met je omgeving en lokale producenten.

Kustroute

Bekijk hier de LF-kustroute waar het Westland onderdeel van uitmaakt. De 610 kilometer lange LF-Kustroute is een afwisselende route die je aan het einde meteen opnieuw wil fietsen. De route in het Westland is prachtig en gaat dwars door het Nationaal Park Hollandse Duinen.

Fietsen huren

Ben je op vakantie in het Westland en heb je de fietsen thuisgelaten? Geen zorgen. Bij Fietsverhuur Westland en bij Paviljoen de Zweth kan je terecht. Huur de perfecte fiets voor jou: fietsen met versnellingen, E-bikes, tandems en kinderfietsen. Ook de allerkleinsten kunnen mee, want voor hen zijn er kinderzitjes te huur.

Fietsroutes

Stippel je zelf de route uit of hou je liever een route aan? Route.nl heeft diverse fietstochten van 21 km tot 65 km in het Westland. Er is voor ieder wat wils. Bekijk de routes hier

Ontdek de regio

Westland is een prima startpunt voor meerdaagse fietstochten door de regio. In samenwerking met onze partners uit Hoek van Holland, Maassluis, Midden-Delfland, Vlaardingen, Schiedam en Delft, hebben we een viertal gezamenlijke fietsroutes ontwikkeld die je de diversiteit van het gebied laten zien. Onder de naam 'De Hoek van Zuid-Holland' vind je op Route.nl meerdere fietstochten die je aan de hand van thema's meenemen. Zo is er de Waterroute, de Streekproductenroute, de Gouden Eeuw route en de Vijf Pontjesroute
 

"Fijne fietstocht gewenst!"

Lees ook: 

> Leuke koffiestops voor onderweg
> Vier e-bike routes
> Vakantie in het Westland

 

Hou je tijdens een bezoek aan het Westland aan de RIVM-maatregelen. Vermijd drukte! Hou afstand tijdens het wandelen en fietsen. Loop of fiets zoveel mogelijk aan de rechterkant om zo een veilige afstand te bewaren tussen jou en de tegenliggers. Volg de instructies op per locatie en waar je ook naartoe gaat, was vaak je handen en hou de 1.5 meter afstand. 

Datum

dinsdag 21 juli 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!