Slaap jij binnenkort ook aan dit onbekende stuk Nederlandse kust?

We nemen je mee voor een kennismaking met de Westlandse kust. Dit keer laten we je enkele bijzondere hotels zien. 

Onontdekte kust

In 2018 schreef het AD over Westland als "de nieuwste bestemming op de Vakantiebeurs". Daarmee onderschreef de krant dat Westland wellicht de laatste onontdekte toeristische bestemming is in Nederland. Dat geldt ook voor de Westlandse kust. Gelegen tussen de drukkere stranden van Hoek van Holland en Kijkduin/Scheveningen, zijn het Westlandse strand en duinen nog redelijk onbekend. 

Van zonnebaders tot natuurliefhebbers

Met 5 strandopgangen verdeeld over 8 kilometer kust, biedt het Westlandse strand volop variatie. Het is heerlijk toeven met je gezin voor een relaxte stranddag. Ook sportieve strandfans komen hier aan hun trekken: van blokarten, golfsurfen, yoga, raften tot powerkiten. En het Westlandse strand is een van de weinige locaties langs de Nederlandse kust waar je met een paard het strand op mag. 

De Zandmotor is een hotspot in Europa voor kitesufers!

Natuurliefhebbers kunnen o.a. voor heerlijke wandelingen terecht in het natuurgebied De Banken. Bij de Zandmotor is het strand zo stil en zo breed dat je je op een andere planeet waant en met een beetje geluk zie je hier zeehonden.

Overnachten aan de Westlandse kust

Net als het strand zelf, bieden de overnachtingsmogelijkheden voor elk wat wils. Alle accommodaties liggen op loop- of fietsafstand van het strand. Tijdens een weekend of midweek weg heeft u voldoende tijd om lekker uit te waaien en het gebied beter te leren kennen.

1. STRANDPARK VLUGTENBURG

Strandpark Vlugtenburg is het vakantiepark aan zee. Het strandpark biedt bungalows, chalets, pipowagens op het strand en een camping. Vanaf dit gezellige strandpark loop je binnen 5 minuten naar het strand.

2. DUYNPARC DE HEEREN VAN 'S-GRAVENSANDE

Duynparc De Heeren van 's-Gravensande ligt net achter de duinen. Vanuit deze drie-sterren duinvilla wandel je gemakkelijk over een schelpenpad naar strand en zee. Daar kun je genieten van een drankje en wellicht een mooie zonsondergang. 

3. HOTEL DE GRAVIN

Hotel de Gravin ligt op steenworp afstand van het strand, gelegen in het gezellige dorp 's-Gravenzande. Dit boetiekhotel, gevestigd in een voormalig pakhuis, heeft 8 verschillende kamers. De inrichting is geïnspireerd door de Hollandse Meesters zoals De Zonnebloem van van Gogh of Het Meisje met de Parel van Vermeer. Met mooi weer is er de mogelijkheid te ontbijten of borrelen in de zonnige tuin.

4. Hotel-Restaurant Unicum Elzenhagen

Hotel-Restaurant Unicum Elzenhagen in Poeldijk is een vier-sterren hotel dat in 2015 geheel gereoveerd is. Het biedt 14 luxe split-level kamers en een kwalitatief hoogstaand à la carte restaurant, dat voor veel gasten mede de reden is om hier te verblijven. Het hotel heeft huurfietsen beschikbaar om de regio te verkennen.

5. HOTEL SAINT VINCENT

Slaap in dit historsche pand in Poeldijk. Vanaf Hotel Saint Vincent stap je gemakkelijk op de fiets richting het strand. Dit drie-sterren hotel heeft achttien kamers. De ruime familiekamers worden door veel gasten gewaardeerd. 

 

 

Datum

zondag 10 juni 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!