Streekproducten-maand: proef het beste uit de kas!

Westland is rijk aan bijzondere streekproducten. De lokale ondernemers delen graag hun geheimen. Wij helpen je met tal van leuke (en lekkere) tips om de streekproducten in Westland te ontdekken.

Ontdek bijzondere streekproducten

Proef de Westlandse druiven

De Westlandse Druif is toch wel hét icoon van de Westlandse tuinbouw. Dit prachtige streekproduct wordt onder glas geteeld en stond aan de oorsprong van de glastuinbouw in Westland. Tot op de dag van vandaag worden de druiven nog op traditionele wijze geteeld. Door een bezoek aan de druivenkassen, leer je alles over de wereld van de druif.

[Themapark De Westlandse Druif is per 1 januari 2020 permanent gesloten. U kunt hier niet langer op bezoek].

Wil je de druiven proeven? Dat kan! De Westlandse druiven zijn vanaf juli tot en met november op een aantal locaties verkrijgbaar.

Lees: Waar zijn de Westlandse druiven te koop?

Fietstocht langs de Westlandse druivenkassen

Enten, krenten, oogsten! De Westlandse (biologische) druiven worden geteeld in glazen kassen. Door de druiventrossen te ‘krenten’ (uitdunnen van de korrels) ontstaat een prachtige volle tros met druiven. De Westlandse tafeldruiven zijn heerlijk om zo te eten, maar kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor de bereiding van sap, vruchtensla, vruchtenbowl en veel andere gerechten. 

Ontdek tijdens een mooie de fietstocht langs historische druivenkassen de druiventeelt in Westland. Proef tussendoor de Westlandse tafeldruif langs de kust of in de natuur.

Bekijk de route hier.

Het Varend Corso

Het Varend Corso vindt plaats in het eerste weekend van augustus en duurt drie dagen. Het is een varend bloemenfestijn met prachtige bloemen en planten en heerlijke groenten in de hoofdrol. De tientallen schuiten worden schitterend opgemaakt met lokale streekproducten en hebben elk een ander thema. Bezoekers komen uit heel Nederland en plakken er vaak een weekendje Westland aan om het bloemencorso te bekijken. 

De geschiedenis van de Westlandse druif

Wat is de geschiedenis van Westlandse druif? Wat maken ze zo bijzonder? En waarom moet je júist de pitjes opeten? Ontdek het in dit filmpje (4 min).

Druiven met pit!

Wat is het verschil eigenlijk tussen supermarktdruiven en Westlandse druiven? De Rotterdamse Pauline van de Plattestad zocht het uit!

Lees: Westlandse druiven, druiven met pit!

Datum

zondag 12 augustus 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!