Woningsdag in Westland

fotocredits: Marcel Batist

Koningsdag is dit jaar helemaal anders vanwege de coronacrisis, maar dat wil niet zeggen dat je geen feestelijke dag kunt hebben. De landelijke Oranjebond heeft “Woningsdag” bedacht. Dus pak a.s. maandag je oranje outfit uit de kast, blijf thuis en vier met heel Nederland de verjaardag van de Koning! 

Maar .... geen feestje zonder wat lekkers!

Op Koningsdag snacken we graag, van een tompouce bij de koffie tot een toastje bij de borrel. Omdat we allemaal thuis blijven deze dag kan je bij verschillende horecaondernemers in het Westland allerlei lekkers in huis halen. Bestel vandaag nog! 
 

Café de Slimmerick

Café de Slimmerick is bekend om hun vele biersoorten en je kan dan ook 3 soorten pakketten bestellen! Voor Woningsdag bieden ze een "Koningsdag Blind Bierproeverij pakket" aan met speciaalbiertjes. In het Koningspakket zitten biertjes zonder merk of etiket. Je kan ze echt blind proeven. Dat is echt een verrijking voor de smaakpapillen en een aanrader voor de bierkenners en liefhebbers.

Keuze uit 3 soorten pakketten:

  • Slimmerick thuis toost;
  • 100% verstandig, 0,0% alcohol;
  • De Koningsdag Blind bierproeverij

Je kan het pakket vrijdag ophalen of laten bezorgen. Let op, bestel vandaag 23 april voor 16.00 uur! Bestelling te plaatsen via: info@deslimmerick.nl

www.cafedeslimmerick.nl

Het Galjoen

Bij Het Galjoen kun je 7 dagen per week terecht voor een afhaalmenu. Speciaal voor Woningsdag hebben ze een heerlijk uitgebreid borrelpakket met kaas, toastjes en charcuterie voor €15,00!
Voor € 27,50 kan je een fles witte, rode of rosé wijn naar keuze bij bestellen. 

Bestellen kan t/m vrijdag 24 april:
0174-769066 / info@hetgaljoen.nl 

www.hetgaljoen.nl 

 

Non pop up

Het heerlijke ontbijt- en brunchrestaurant NON POP UP is van woensdag tot en met zondag geopend voor take away. Maar zorgt er ook voor dat je niets tekort komt op deze bijzondere Koningsdag. Bestel hier een WILLIES WISHLIST pakket voor € 15,00 per persoon (ex. bezorgkosten).

Wat zit er allemaal in? 

  • Royal Pulled Chicken lunchwrap | 1 p.p.
  • Queen’s Quiche met oranje pompoen, feta en walnoten | 1 p.p.
  • Dutch Discoballs; ovenbitterballen met chilimayonaise | 2 p.p. | 12 minuten op 220 graden in de oven
  • Willie Wortelcake | 1 p.p.
  • Princess’ Passion; mini passievrucht cheesecake | 1 p.p.
  • Maxie’s Mosa; huisgemaakte cocktail van verse jus en prosecco | 1 p.p.

Bewaar alle producten gekoeld t/m consumeren. En stop de Dutch Discoballs nog even 12 minuten op 220 graden in de oven.
Wil je deze box liever bezorgd hebben? Zorg er dan voor dat je de bezorgservice als los artikel ook in je winkelmand hebt staan. 

Bestellen kan hier:
www.nonpopup.nl

 

Bonte Haas

De Bonte Haas, altijd in voor gezelligheid maar nu helaas gesloten. Wel bezorgen ze iedere week van woensdag tot en met zondag heerlijke maaltijden en broodjes. Maar speciaal voor Koningsdag hebben ze een: “WILLIE een KING PLANK!”. De specialiteiten op één plank: voor 2 personen krijg je Saté (kip), een mini broodje hamburger, spareribs, patat en mayonaise. 

Bestel zaterdag, zondag of maandag via: 
www.bontehaas.nl 

 

Hotel-Restaurant Unicum Elzenhagen 

 

Bij Hotel-Restaurant Unicum Elzenhagen weten ze wat lekker eten is. Al enige tijd kun bij hun "thuis uiteten". Je kan er heerlijk eten bestellen en zo ook met Koningsdag zorgen ze ervoor dat je niets tekort komt. Je kan sushi of spareribs bestellen. 

www.unicumelzenhagen.nl

#supportyourlocals
Op www.winkelinwestland.nl kun je ook zien bij welke ondernemers je ook online kan bestellen: van mode tot maaltijden. Zij doen hard hun best om er voor jou te zijn, aan ons de taak om er voor hun te zijn zodat ze na deze zware tijd ook nog kunnen ondernemen.
 

Koningsdag thuis, oranje boven, oranje binnen

Nu je de lekkerste versnaperingen in huis hebt gehaald, hoef je enkel nog je eigen slingers op te hangen. Op TV, radio of online is er van alles te zien of te luisteren. Het oranjegevoel van Koningsdag kun je bijvoorbeeld beleven via www.koningsdagthuis.nl. Je kunt er je eigen Koningsdagactiviteit delen, zoals muziek, dans of een spel. De Landelijke Oranjebond heeft ook een programma opgesteld, waardoor we in heel Nederland tegelijkertijd het Wilhelmus gaan zingen en een toost uitbrengen. Samen zullen we dan toch verbonden zijn!

Zie hieronder het programma: 

We wensen iedereen een hele fijne Woningsdag! 

 

Datum

zondag 19 april 2020

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!