Dagje strand? Kies uit 8 verschillende stranden in Westland!

Langs de Westlandse kust kun je heerlijk ontspannen op het brede lange strand. Wij helpen je je weg te vinden langs de Westlandse kust, zodat ook jij deze zomer je ideale strand weet te vinden.

Ontdek de 8 verschillende stranden in Westland

Langs de Westlandse kust zijn er maar liefst 8 stranden! Wil je een sportief of relax strand of een druk of rustig strand? Lees de blog en kies het strand dat het beste bij je past.

van zuid naar noord:

1. Strand Vlugtenburg 

Strand Vlugtenburg in 's-Gravenzande is één van de populaire, wat drukkere stranden. Hier vind je 3 strandtenten, waarvan er twee daadwerkelijk op het strand staan, zoals Elements Beach. Op Vlugtenburg zijn tevens douches, openbare toiletten en er is een reddingsbrigade aanwezig.

Dit strand is ideaal voor chillen en gezond eten, zwemmen en surfen. 

Parkeren
Het parkeren van een auto kost 8 euro per dag (in het hoogseizoen). U kunt betalen met een pinpas.

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

2. Slag Beukel

Al rijdend langs waterparel De Banken kom je aan bij Slag Beukel 's-Gravenzande. Op het strand vind je 2 strandtenten, namelijk Beachline Beach en Beachclub Breeze / Wato Events. Beide bieden verschillende strandactiviteiten aan, zoals blowkarten of powerkiten. Op nog geen 10 minuten stappen bevindt zich Manege Noordland. Vanaf hier kun je duin- en strandritten met een paard maken. 

Slag Beukel is ideaal voor een sportief dagje, waarna je heerlijk kunt douchen en uitrusten bij een van de strandtenten. De slag zelf heeft openbare toiletten en douches. Er is bovendien een parkeerplaats voor mindervaliden

Parkeren
Het parkeren van een auto kost ook 8 euro per dag (in het hoogseizoen). U kunt betalen met een pinpas. 

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

3. Slag Arendsduin

Om slag Arendsduin in 's-Gravenzande te bereiken, fiets je een stuk door het prachtige duinlandschap van Westland naar het strand. Het strand is heerlijk rustig en er bevinden zich geen strandtenten. Breng een picknick mand en een handdoek mee en kom tot rust. Honden zijn hier toegestaan. 

Vanaf Slag Arendsduin begint het fietspad op de duinen en heb je een prachtig uitzicht over zee. Ideaal startpunt voor een mooie fiets of wandelroute


Fietspad op de duinen

Parkeren
Bij slag Arendsduin kun je niet je auto parkeren. Het is met de fiets wel gemakkelijk bereikbaar. Er is een fietsparkeerplaats aanwezig.

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

4. Strandopgang Strandweg

Slag Strandweg in Ter Heijde kent twee strandtenten op het strand. Bovendien zijn er openbare douches en toiletten aanwezig. Het strand is vrij rustig, men komt hier voornamelijk om te relaxen. 

Strandbezoek voor mindervaliden

Bij strandopgang Strandweg in Ter Heijde zijn extra voorzieningen beschikbaar. In het zomerseizoen is er een pad op het strand dat loopt tot de vloedlijn. Hier vertrekt ook de strandrups, u kunt hier een strandrolstoel ophalen en gebruik maken van een invalidentoilet. De strandrups en – rolstoel zijn in beheer bij het Platform Gehandicapten Westland.

Parkeren
Je kunt je auto gratis onderaan de duinen parkeren op de aangegeven parkeerplaats. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar het strand. 

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

5. Strandopgang Karel Doornmanweg

Dit strand in Ter Heijde is relatief rustig, maar fijn voor golfsurfers! Op het strand staat een gezellige strandtent, waar mensen komen voor ontspanning en af en toe voor een strandfeestje. Hier vlak naast huur je een surfboard en een wetsuit, waarmee je zo de zee in kan. 

Volg vanaf de parkeerplaats deze muurschildering

Parkeren
Je parkeert gratis in Ter Heijde op de aangegeven parkeerplaats. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, maar met een beetje geluk vind je een mooi plekje en sta je zo op het strand. 

 

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

6. Strand Molenslag

Strand Molenslag in Monster is ook één van de populaire stranden in Westland. Men komt hier graag voor strandpaviljoen The Coast beach house, een op palen verhoogde strandtent, waar je een mooi uitzicht hebt. In de zomer vinden veel badgasten hier ook een lekker plekje in het zand. Leuk is dat je vanaf hier naar de Zandmotor kunt lopen.

Parkeren
Het parkeren van een auto kost 8 euro per dag (in het hoogseizoen). Er is voldoende parkeergelegenheid. Je kunt betalen met een pinpas.

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

7. Het Schelpenpad

Het Schelpenpad is alleen op de fiets of al wandelend goed bereikbaar. Dit maakt het strand een verborgen rustig strand, zonder strandtenten en openbare toiletten. Honden zijn wel op het gehele strand toegestaan.

Dit strand is ideaal voor een mooie wandeling met (of zonder) hond. 

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

8. Slag Watertoren

Slag Watertoren is ook alleen op de fiets of al wandelend goed bereikbaar. Op dit strand heb je een waanzinnig uitzicht over de Zandmotor. Een geliefde plek voor vele (beginnende) kitesurfers, omdat het ondiep water is. 

Daarnaast bevindt zich aan de rechterkant van de standopgang een naaktstrand (vanaf strandpaal 108,50).

Picturepatje

Parkeren
Het strand is per auto vrijwel onbereikbaar (2 km lopen), dus we adviseren je om op de fiets te komen. Er zijn fietsparkeerplekken aanwezig.

Bekijk hier meer algemene informatie. 

 

Meer informatie 

In het hoogseizoen in de periode van 15 mei tot 15 september gelden er extra regels. Op de website van Gemeente Westland vind je alle specifieke informatie over elke strandopgang. Je vindt hier bijvoorbeeld per strandopgang de watersport- en strandactiviteiten en informatie over de toegang voor honden en paarden op het strand en informatie voor mindervaliden. 

En via de link 'Parkeren aan de kust' vind je een handig overzicht van alle parkeertarieven langs de Westlandse kust. 

Datum

zaterdag 23 juni 2018

Angela Enthoven

afbeelding van Angela Enthoven

Angela is een geboren Westlander. Sinds 2015 zet ze zich in om een beter imago van Westland te ontwikkelen.