De historische tuin van Westland

Wandel rond in de historische tuin van het Westlands Museum en leer alles over de productie van groenten, fruit en sierteeltgewassen uit het Westland. 

Westlands Museum

Bij het Westlands museum bevindt zich een levendige historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroeger tijd. Hier duik je onder andere in de ontwikkeling van verschillende typen kassen. Weet jij wat een A-kas, kniekas of fruitmuur is? 

Westlands Museum historische tuin kas

lekkere verse groenten

De Historische tuin

In de historische tuin worden op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals druiven, perziken, pruimen en asperges. Elk jaar teelt het museum ook zogenaamde 'vergeten groenten', zoals bijvoorbeeld postelein, knolraap en schorseneren. De groenten en het fruit uit de tuin zijn tegen aantrekkelijke prijzen in de groentewinkel van het museum te koop. Weten wat er nu in de tuin geweekt wordt? Klik dan hier

Rondleidingen

Op verzoek kan er een rondleiding gegeven worden aan een groep van minimaal 10 personen. Tijdens deze rondleiding vertelt een enthousiaste vrijwilliger je een stukje geschiedenis en uiteraard wat er allemaal in de historische tuin gekweekt wordt. 

Waar kan ik dit doen?