De hoogtepunten van Bezoek Westland 2018

Wat mooi een jaar voor Bezoek Westland! In deze blogpost blikken terug op een aantal hoogtepunten van 2018!

Over Bezoek Westland

Sinds 2016 zet Stichting Bezoek Westland zich in voor de promotie van Westland. Als bottom-up organisatie werken wij zo veel mogelijk samen met ondernemers en inwoners om Westland als toeristische/recreatieve bestemming op de kaart te zetten. Daar zijn wij dankbaar voor!

Dit zijn de leuke hoogtepunten van 2018:

1. Westland op de Vakantiebeurs in Utrecht

We begonnen het jaar met 'Westland als nieuwe bestemming' op de Vakantiebeurs! Op uitnodiging van reisorganisatie Edventure Reizen stonden wij in de 'Jungle Street', waar toerisme met tuinbouw werd verbonden. 

AD Westland - Omroep West - WOS Media

2. Toeristische Plattegrond Westland

In januari 2018 ontwikkelden we de tweede versie van de toeristische plattegrond. Foto's uitzoeken, teksten schrijven, partners uitzoeken, en meer. Dit is 'm uiteindelijk geworden, wij zijn er blij mee!

3. Algemene flyer

De plattegrond is voornamelijk voor bezoekers in Westland, maar om potentiële bezoekers in de omliggende regio's enthousiast te maken ontwikkelden we een algemene flyer met een Westland TOP 5. De algemene flyers staan o.a. in ruim 100 flyerrekken buiten Westland.

4. Toerisme zit in de lift

Krantenbericht 15 januari 2018


5. Opening Toeristisch seizoen Westland

In maart 2018 presenteerden we de nieuwe producten aan alle partners en betrokkenen! Op deze dag openden we het Toeristisch Seizoen in Westland.

Bestuur bezoek westland

Foto: Joke van Geest

6. Plaatsing Westland i-punten

De vier VVV informatiepunten zijn omgetoverd tot Bezoek Westland i-punten. Deze staan bij het Westlands Museum, Themapark de Westlandse druif, eetcafé de Bonte Haas en Strandpark Vlugtenburg. 

7. Promotie op lokale evenementen

Daarnaast was het team van Bezoek Westland aanwezig bij Kom in de Kas, Dwars door de Kas, het Varend Corso en de Nationale Zomerbloemententoonstelling.

Kom in de Kas

Dwars door de Kas

Varend Corso

We namen een kijkje achter de schermen bij het Varend Corso.

Nationale Zomerbloemententoonstelling

En bij de Nationale Zomerbloemententoontstelling.

8. De website is deels vertaald

Sie sprechen Deutsch? Do you speak English? Ook niet Nederlands sprekende kunnen sinds dit jaar lezen wat er in Westland te doen is.

9. Themamaanden

In 2018 introduceerden we 6 thema's die we vanaf mei tot en met september hebben uitgelicht. Een maand lang werd 1 thema gepromoot. We maakten blogs, vlogs en mooie foto's!

10. Samenwerking met Route.nl

Dit jaar zijn we een samenwerking gestart met Route.nl. Er staan een aantal mooie fiets- en wandelroute's op de website. Een van de route's is het Courgettesoepfietsen langs leuke stalletjes in het Westland van Marja. 

11. Glazen Stad als trekpleister

Krantenbericht in oktober 2018

12. Beeldbank

Sinds dit jaar hebben we ook een beeldbank. De foto's mogen jullie downloaden en gebruiken voor de promotie van Westland. Mede mogelijk gemaakt door de hulp van vrijwillige fotografen!

13. De zoektocht naar Westland Experts

Westland Experts zijn lokale vrijwilligers die toeristische vragen beantwoorden via de mail. Elke expert heeft zijn eigen passie waar hij of zij graag de beste tips & weetjes over deelt. 

Er zijn nog vacatures!

DANK

Met dank aan het MKB investeringsfonds, Gemeente Westland, Loswal de bonnen, Fonds Westland, Rabobank en alle partners van Bezoek Westland. 

Datum

maandag 31 december 2018

Redactie Westland

afbeelding van Redactie Westland

De redactie schrijft wekelijks nieuwe content om bezoekers te voorzien van informatie en de leukste tips in Westland!